Ce este un broker de credite? De ce apelăm la un broker de credite?

 
Brokerul de credite este o persoana independenta de banci sau institutii financiare, care ofera consultanta pentru alegerea celui mai avantajos credit. Acestia nu pot aproba sau respinge un dosar, acesta decizie revine bancii, care preia dosarul spre analiza.
Ce avantaje avem apeland la un broker de credit?
 
Oferta completa
Prin natura activitatii, un broker de credite este in permanenta legatura cu principalele banci, fiind la curent cu toate ofertele de creditare care se deruleaza in piata.
 

Economie de timp
Acest avantaj este evident, timpul necesar pentru deplasare la fiecare banca si pentru a lua legatura cu persoanele responsabile cu prezentarea ofertelor fiind mult superior timpului necesar parcurgerii ofertelor prezentate de brokerul de credite.
 
Asistenta de specialitate
Un broker va putea sa recomande din multitudinea de oferte acele credite care se potrivesc cel mai bine cu necesitatile si situatia financiara ale clientului. Tot el va oferi explicatii si lamuriri despre termenii utilizati in contracte, despre efectele diverselor comisioane si taxe in derularea creditului.
Asistenta brokerului de credite este esentiala si la intocmirea dosarului de creditare, acesta stiinde exact ce documente sunt necesare, forma de prezentare a dosarului si procedura de lucru.
 
Impartialitate in avantajul clientului
Brokerul de credite incaseaza acelasi comision, indiferent de banca pe care o alege clientul, deci brokerul nu are nici un interes sa favorizeze o banca sau alta, in consecinta el va indrepta clientul spre solutia cea mai avantajosa pentru acesta.
 
Fara costuri suplimentare
Indiferent daca un client se adreseaza unui broker de credite sau direct bancii el va primi aceleasi conditii de creditare, deoarece comisionul brokerului provine de la banca si nu de la client. (biz365.ro)
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.