Ce este un credit ipotecar?

 
Un credit ipotecar pentru investitii imobiliare desemneaza acel tip de credit acordat de institutii financiare autorizate, destinat sa finanteze construirea, cumpararea, reabilitarea, consolidarea sau extinderea imobilelor cu destinatie locativa, industriala sau comerciala.
 
Garantia de baza a creditului ipotecar se constituie prin ipoteci si privilegii asupra imobilului – teren si constructie – pentru care se acorda creditul. In completarea garantiei de baza (imobilul care constituie obiectul finantarii) se pot lua si alte garantii imobiliare, altele decat cele care constituie obiectul creditarii, sau depozite colaterale.

 
Pentru a beneficia de credit ipotecar trebuie indeplinite urmatoarele conditii:
– sa fii cetatean roman cu domiciliul stabil in Romania;
– sa fii major;
– sa faci dovada unor venituri permanente;
– sa faci dovada detinerii garantiei solicitate de banca;
– sa nu inregistrezi datorii neachitate catre banca la data solicitarii creditului;
– la ultima rata a creditului a creditului sa ai varsta mai mica sau egala cu 65 de ani, in cazul barbatilor, sau cu 60 de ani , in cazul femeilor.
 
Se poate beneficia de un credit ipotecar si pentru construirea unei locuinte in regie proprie.
Rambursarea creditului se face in rate lunare egale (anuitati), in conformitate cu graficul de rambursare, care este parte integranta a contractului de credit. Rambursarea in avans poate fi facuta prin achitarea partiala sau totala a creditului, in baza unui comision calculat la suma rambursata anticipat. (biz365.ro)
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.