360 de proiecte pentru infiintarea si modernizarea spatiilor verzi

 
Peste 360 de proiecte pentru infiintarea si modernizarea spatiilor verzi au fost depuse de autoritatile locale, in perioada 25 august – 5 septembrie, la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, in cadrul „Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati”, se arata intr-un comunicat al MMDD.
 
O serie de orase mari, precum Bucuresti (Primaria sectorului 6), Arad, Baia Mare, Bacau, Bistrita, Brasov, Constanta, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Galati, Hunedoara, Oradea, Roman si Suceava au depus proiecte in cadrul acestei sesiuni. Printre judetele cu cele mai multe proiecte depuse se afla Arad (26 proiecte), Iasi si Mures (25 proiecte), Bihor (22 proiecte) si Giurgiu (21 proiecte).
 

În cadrul selectiei, care se va desfasura in perioada urmatoare, vor avea prioritate proiectele din localitatile cu suprafata mica de spatiu verde, care au un numar mare de locuitori si care propun o suprafata mare de plantare. Prioritate vor avea, totodata, proiectele prin care se creeaza noi spatii verzi, in care se vor planta un numar mare de copaci din flora autohtona si utilizarea de materiale ecologice. Programul a fost initiat in 2007, prin O.U.G. nr.59/2007, in scopul extinderii suprafetei spatiilor verzi din localitati si din apropierea acestora si se va desfasura pe o perioada de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia.
 
Pentru continuarea Programului in acest an, prin H.G. nr.831/2008 a fost aprobata alocarea sumei de 146 milioane de lei din Fondul pentru mediu, suma alocata initial fiind suplimentata cu inca 86 milioane de lei.
 
„Este cel mai mare numar de proiecte depuse in cadrul Programului, de la demararea acestuia, in 2007. O alta noutate este aceea ca au depus proiecte orase mari, care pâna acum nu s-au inscris in Program, deficitare la capitolul spatii verzi. Sper ca acum, dupa suplimentarea bugetului, un numar cât mai mare de proiecte sa beneficieze de finantare iar spatiile verzi sa devina o prezenta obisnuita in cadrul marilor orase „, a precizat Lucia Ana Varga, secretar de stat in cadrul MMDD.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.