AVAS prelungeşte valabilitatea ofertei pentru Avioane Craiova până la 29 septembrie

 
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit până la data de 29 septembrie termenul de valabilitate a ofertei pentru compania Avioane Craiova, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Potrivit AVAS, decizia de prelungire cu 15 zile a valabilităţii ofertei de vânzare are ca scop finalizarea negocierilor cu ofertantul desemnat câştigător, compania cehă AERO Vodochody.
 
Legea 137/2002 prevede că instituţia publică implicată în privatizare poate prelungi succesiv, cu perioade de maximum 30 de zile, dar care cumulate să nu depăşească 180 de zile, termenul de valabilitate a ofertei de vânzare.
În afară de compania din Cehia, pentru achiziţionarea societăţii româneşti au mai depus oferte Alenia Aeronautica SA Italia şi SC INAV SA Bucureşti, România.
 
Oferta îmbunătăţită depusă de investitorul ceh a fost de 16,327 milioane euro. Compania AERO Vodochody oferă 4,114 milioane euro pentru pachetul de acţiuni al companiei (80,97 la sută din capitalul social), 8,883 milioane euro reprezintă investiţii pentru dezvoltarea societăţii pe o perioadă de 5 ani, 3,30 milioane euro capital de lucru în primele şase luni de la transferul dreptului de proprietate şi 30.000 euro investiţii de mediu în primul an.
 
Societatea Avioane Craiova a fost înfiinţată în anul 1972, având ca principal domeniu de activitate construcţia şi reparaţia de aeronave şi nave. Compania este unicul producător de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice româneşti şi al avionului de şcoală şi antrenament IAR 99 ŞOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Forţelor Armate Române.
 
Avioane Craiova produce subansamble şi echipamente destinate aviaţiei civile în conformitate cu standardele SR EN ISO 9001 şi cu certificarile AEROQ, OMCAS, AACR si AFER. Societatea este autorizată PART 21, pentru componente şi subansamble structurale destinate aviaţiei civile.
 
Din punct de vedere istoric, AERO Vodochody a.s. Cehia este cel mai mare producător de avioane militare cu reacţie de antrenament din lume. În ultimii 50 de ani, AERO a produs peste 6.500 de avioane de construcţie proprie, ceea ce reprezintă, în linii generale, două treimi din producţia mondială din această categorie.
 
De-a lungul existentei sale, societatea a produs, în total, peste 11.000 de avioane, iar începând cu anul 2000 şi peste 150 de elicoptere Sikorsky S-76.
Capitalul social al societăţii AERO Vodochody a.s. este de 192,9 milioane euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.