Berca lansează o „provocare necesară” firmelor băcăuane

 
Secretarul general al Guvernului Gabriel Berca a declarat luni (15 septembrie 2008) că transportul cu ajutoare adus sinistraţilor din Săuceşti de reprezentanţii Asociaţiei oamenilor de afaceri turci (TIAD) reprezintă o "provocare necesară" pentru patronatul băcăuan.
 
"Sunt numeroase firme care derulează activităţi economice cu cifră de afaceri mare în judeţul Bacău, dar surprinzător, cel puţin pentru mine, până în prezent, nici un om de afaceri din zonă nu a 'îndrăznit' să anunţe construirea vreunei case pentru sinistraţi", şi-a justificat afirmaţia demnitarul guvernamental într-o declaraţie.
Prezent la predarea transportului ce cuprinde aparatură electrocasnică şi mobilier, Gabriel Berca a solicitat autorităţilor să nu distribuie donaţiile făcute TIAD până la finalizarea caselor aflate în construcţie pentru sinistraţi "pentru că, deocamdată, oamenii nu au unde să le depoziteze în bune condiţii".
 

Inspectând clădirea unde au fost descărcate donaţiile, secretarul general al Guvernului i-a cerut prefectului judeţului Bacău, Claudiu Şerban, să urmărească personal ca obiectele aduse de oamenii de afaceri turci în două camioane, dar şi altele, care vor sosi în beneficiul sinistraţilor, "să fie distribuite numai după constatări certe, cu precădere persoanelor în vârstă care nu mai au nici un sprijin".
 
Declarându-se "în acord total", cu solicitările secretarului general al Guvernului, reprezentanţii TIAD prezenţi la Săuceşti au menţionat că donaţiile făcute "sunt rezultatul receptivităţii şi înţelegerii multora dintre patronii turci din România faţă de momentele dificile prin care trec sătenii din Săuceşti".
"Mulţi dintre noi avem rude în Turcia, care au trecut, în anii trecuţi, după cutremure devastatoare, prin vremuri dramatice. Atunci, românii au fost alături de noi, acum suntem noi alături de aceşti români", a declarat preşedintele TIAD, Halit Ozturkmen.
 
Membrii conducerii Asociaţiei oamenilor de afaceri turci din România au promis că "în funcţie de solicitări", vor reveni la Săuceşti cu ajutoare, dar şi cu propuneri de derulare a unor proiecte economice comune cu autorităţile băcăuane.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.