Controlul demarat la Romsilva va fi finalizat in doua saptamâni

 
Controlul demarat la Regia Nationala a Padurilor (RNP) – Romsilva de Corpul de control al premierului va fi finalizat in cel mult doua saptamâni, a declarat noul director general al RNP, Dorel Oros. „Deocamdata, controlul este abia la inceput, dar cred ca, in maxim doua saptamâni, vom avea un punct de vedere oficial referitor la rezultatele controlului”, a spus Oros. Acesta a mentionat ca in urma acestui control asteapta anumite confirmari referitoare la folosirea unor bani din fondul de conservare, in cel de ameliorare constituite la nivelul regiei.
 
„Este vorba de 35 de milioane de lei care s-au folosit anticipat din fondul de conservare si regenerare a padurilor, in cel de ameliorare a fondului funciar cu destinatie silvica, datorita unor blocaje sau greutati in recuperarea unor bani de la Ministerul Agriculturii si acum vrem sa avem posibilitatea de a recupera banii folositi dintr-un fond in altul”, a precizat seful Romsilva. În prezent, exista un punct de vedere al Ministerului Agriculturii referitor la acest subiect, exprimat inainte de numirea lui Oros la conducerea regiei (20 august 2008 – n.red), dar, potrivit sursei citate, va fi solicitat un altul de la Ministerul Finantelor Publice vizavi de folosirea banului public.
 

„Din acest motiv am amânat, pâna la finalizarea controlului, luarea unor decizii referitoare la „primenirea” echipei de conducere a Romsilva – care poate insemna plecarea unora si venirea altora sau numai venirea unora fara plecarea nimanui. Saptamâna viitoare sunt in proces de evaluare la nivel de teritoriu – prima intâlnire urmând sa aiba loc la Oradea cu directorii silvici din sase judete. Urmatoarea va fi marti si miercuri la Timisoara pentru vestul tarii, iar spre sfârsitul saptamânii in Moldova. Evaluarea zonelor Dobrogea si din centrul tarii va avea loc dupa data de 20 septembrie”, a spus Oros.  
 
Seful Romsilva a adaugat ca numai dupa aceasta evaluare din teritoriu si in functie de rezultatele controlului va fi prezentata pe 29 septembrie noua organigrama a regiei care va fi supusa aprobarii consiliului de administratie. Nu in ultimul rând, Dorel Oros a mai subliniat ca este aproape la zi cu sumele pe care le avea de recuperat de MADR pentru anumite activitati realizate de Romsilva – cum ar cresterea a cailor de rasa – unde existau datorii istorice din 2005 si 2006, singurele restante fiind cele privind contravaloarea pazei padurii pentru 180 de zile, suma care va fi platita saptamâna viitoare.
 
Corpul de control al premierului a inceput in data de 2 septembrie un control la nivel regiei. RNP-Romsilva are, in prezent, 75 de angajati la nivel central, iar la nivelul intregii tari 21.787 angajati. Romsilva functioneaza in coordonarea MADR si administreaza circa 4 milioane de hectare de padure proprietate publica a statului si circa un milion de hectare de padure privata.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.