Fosta soţie a lui fosta Sarkozy locuieste in Dubai

 
Cécilia este o femeie care, odata iesita de sub luminile rampei, a reusit sa evite acea teribila forma de sinucidere invizibila, in care ramâi in viata din pura diplomatie. Lumea asa-numitilor VIP este plina de astfel de cazuri. Cécilia, fosta Sarkozy, nu intra insa in aceasta categorie. La 50 de ani poarta pe frunte ridurile ca pe o diadema.
 
„Eu sunt un cameleon, reusesc intotdeauna sa vad latura buna a lucrurilor. A fost o mare onoare sa fiu first lady. Am decis sa nu mai fiu. Si este o frumoasa posibilitate de a trai, dupa, alte lucruri”, o citeaza ziarul italian La Stampa, intr-o corespondenta de la Paris. Trecutul nu este din fericire patria ei. Adio Sarkozy, in fata ei se afla o noua cariera. A fost vazuta debarcând pe aeroportul Bastia cu fiul Louis si o garda de corp. Evident având pe brat geanta Hermes cumparata in exorbitantul duty free din Dubai, noua sa patrie.
 
În fond, nu te schimbi niciodata cu adevarat!, comenteaza La Stampa. Nu o mai vezi pierzându-si rabdarea in traficul parizian cu masina sa Mini, pentru ca este transportata de un sofer intr-un Jeep prin traficul din Dubai, Emirat pe care ea il anticipeaza drept „viitorul Las Vegas fara cazinouri si fara alcool”. Unde riscul cel mai mare, din punct de vedere automobilistic pentru cineva care greseste drumul este inca acela de a nimeri in desert.
 
Cécilia nutreste desigur o nostalgie foarte omeneasca, vizibila in modul in care face elogiul Emiratului. Aici, noul ei sot, Richard Attias, si-a stabilit compania sa nou nouta, „Dubai Event Management Corporation”. Organizeaza evenimente sportive si culturale. Unii il vad deja, poate exagerând, un gen de Richelieu al seicului tot timpul in cautare de altceva. Prin urmare, Cécilia a ales Dubai desi prietenele pariziene erau oripilate: „Dumnezeule, o sa te plictisesti de moarte acolo!”. „Desigur, aici nu merg in fiecare seara la teatru si opera, dar este un oras dinamic si pe urma poti lua intotdeauna avionul si merge in India si China”, a spus ea.
 
Prin urmare, viitorul ei imediat se afla aici. Fiul Louis s-a inscris la scoala internationala a Emiratului si va invata araba, la fel ca tatal sau vitreg, care s-a nascut in Maroc (bunicul era croitorul regelui). Apoi, cine stie, va veni rândul SUA, unde ea a infiintat o fundatie intre umanitar si cultural, care va apara drepturile femeilor. „Iubita Carla, invata de la mine, tu care vrei „sa faci ceva”.
 
La 21 octombrie, Cécilia se va afla la New York, la Women's Conference, pentru a aborda impreuna cu Cherie Blair, in fata a 15.000 de spectatori tema: „Cum poate vocea unei femei sa schimbe lumea „. Desigur ca nu vor mentiona vocea cântaretei Carla Bruni Sarkozy, completeaza ziarul italian. A fost inteleapta, nu s-a alaturat „pocaitilor” sarkozismului. A asteptat un an pentru a-si face din nou aparitia in ziare, despre care spune „ca au scris despre ea 80% lucruri false” si care „s-au aruncat asupra ei ca asupra unei salbaticiuni”. „
 
Nu m-am aparat suficient”, a marturisit ea. „Iat-o din nou”, s-a murmurat la Elysee, la anuntul unui interviu al ex Primei Doamne. Erau inca tulburati de ultima data in care a rupt tacerea prin persoana interpusa, cu alte cuvinte o biografie autorizata plina de figuri retorice. La Palat sunt foarte multumiti de „noua sotie”, care zâmbeste tot timpul si mai ales nu se amesteca in politica. Pentru moment. Cécilia are stil si când da raspunsuri curajoase la intrebari stupide. A ales ziarul Tribune de Geneve, putin si pentru ca presa elvetiana afiseaza un drapel neutru. Fata de Sarkozy era deja armistitiu.
 
Presedintele francez s-a aratat la aniversarea fiului unde s-a imbratisat cu caldura cu Attias. Gurile rele de la Paris dadeau insa drept cert faptul ca tocmai din cauza interventiei brutale a lui Sarkozy, Attias si-ar fi pierdut postul de presedinte al grupului „PublicisLive”. O fi adevarat? Iata malitiozitatea cu care Cécilia a confirmat aceste vendette meschine: „Ei bine, ceea ce trebuie spus va fi spus. De 13 ani sotul meu organiza forumul de la Davos pentru Klaus Schwab. Care, in ziua casatoriei noastre, ne-a facut un cadou frumos, anuntându-ne ca nu va mai apela la Richard pentru a nu intra in conflict cu guvernul francez”.
 
Si fata de prietenele de altadata noua Cécilia da dovada de marinimie – in felul ei. De exemplu, cu Rachida Dati, „sora”, tovarasa de raiduri consumiste de neuitat, vorbeste de un an numai prin SMS-uri. „Am fost tradata de persoane care mi-au fost apropiate. Nu le port pica. Asa e natura umana. Mi-am pastrat 70% dintre prieteni si i-am lasat pe marginea drumului pe cei care mi-au facut rau. Înteleg ca aurul Republicii ii tenteaza pe multi”. Nu este oare adevarat, Carla?, completeaza in final La Stampa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.