Italia lupta pentru salvarea operatorului aerian falimentar Alitalia

 
Guvernul italian a derulat negocieri in regim de urgenta cu sindicatele si investitorii referitoare la un plan de salvare a operatorului aerian Alitalia, in conditiile in care zborurile companiei falimentare risca sa ramâna la sol din cauza lipsei combustibilului, transmite AP. Planul de salvare prevede ca investitorii ar trebui sa cumpere activele profitabile si sa investeasca un miliard de euro (1,4 miliarde de dolari), sa reduca salariile si sa efectueze concedieri, masuri cu care sindicatele nu sunt de acord.
 

Guvernul mediaza discutiile purtate in regim de urgenta care au inceput sâmbata si continua duminica. Negocierile au esuat vineri dupa retragerea investitorilor care nu au reusit sa obtina sprijinul sindicatelor. Oferta investitorilor ramâne valabila iar oficialii incearca sa ajunga la un acord. Conform planurilor guvernului, un grup de investitori recrutati de consultantul guvernului, grupul bancar Intesa Sanpaolo, s-a oferit sa preia partile profitabile din Alitalia pentru a da nastere unei noi companii aeriene.
 
În schimb, Compania Aeriana Italiana (Cai) intentiona sa elimine 3.250 de locuri de munca si sa ofere un contract de munca unic pentru toti salariatii Alitalia. Alitalia, companie care pierde zilnic peste un milion de euro, supravietuieste datorita unui imprumut de 300 milioane de euro din fonduri publice, decis la sfârsitul lunii aprilie, dupa incetarea negocierilor privind planul de preluare de catre Air France-KLM.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.