Ofertele finale pentru IAR Ghimbav se depun pâna luni

 
Ofertele finale pentru achizitionarea societatii IAR Ghmbav se depun pâna luni (15 septembrie 2008). Termenul initial de depunere a ofertelor expira in data de 23 iunie 2008. Acesta a fost, insa, amânat de doua ori, pâna la data de 27 iulie si ulterior pâna la 15 septembrie. Pâna la sfârsitul lunii iulie, un numar de 7 investitori s-au aratat interesati de privatizarea societatii IAR Ghimbav.
 
Companiile care au achizitionat, pâna la momentul respectiv, dosarul de prezentare necesar pentru a putea participa la privatizarea societatii sunt Aero Vodochody Cehia, Eurocopter Franta, SC Rups SA Brazi, SC UTI Systems SA Bucuresti, Marcovici Capital Ltd Israel, SC Grivco SA Bucuresti si SC RO Mike Trade SRL Bucuresti. La solicitarea Eurocopter Franta si SC UTI Systems SA Bucuresti, AVAS preciza ca a prelungit termenul de depunere a ofertelor ferme pentru cumpararea IAR Ghimbav pâna la data de 15 septembrie 2008, termen necesar pentru finalizarea propriului audit pe care il realizeaza asupra societatii.
 
Procesul de privatizare a IAR Ghimbav a fost reluat in data de 21 aprilie 2008, dupa ce procedura de privatizare demarata in 2006 nu a fost finalizata. Este vorba de oferta de privatizare a AVAS din 2006, când singurul ofertant interesat de IAR S.A. Ghimbav a fost Eurocopter SA Franta. În cadrul acestei proceduri, comisia de negociere a solicitat, permanent, ofertantului Eurocopter imbunatatirea ofertei depuse si a prelungit succesiv, cu perioade de 30 de zile, termenul de valabilitate a ofertei pâna la data de 21 octombrie 2007.
 
Aceasta a fost ultima prelungire a ofertei permisa de legislatia in vigoare. Pâna la acea data, ofertantul nu a depus oferta finala imbunatatita si irevocabila la sediul AVAS, iar contractul de privatizare nu a putut fi incheiat. AVAS detine un pachet de 64,89% din actiunile societatii din Ghimbav. Obiectul de activitate al companiei brasovene il reprezinta constructia si reparatia de aeronave.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.