Primăria Iaşi lansează cea mai mare ofertă de obligaţiuni municipale de pe BVB

 
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a aprobat oferta publică primară de vânzare de obligaţiuni emise de municipalitatea ieşeană în valoare de 100 de milioane de lei. Ultima ofertă de obligaţiuni derulată pe BVB s-a încheiat cu succes săptămâna trecută când Primăria Bacău a strâns din piaţă 35 de milioane de lei.
 
Municipalitatea Iaşi lansează pe piaţă 1 milion de bonduri la preţul de 100 de lei pe titlu, ceea ce ridică valoarea ofertei la 100 de milioane de lei. Potrivit prospectului aprobat de CNVM emisiunea, derulată de casa de brokeraj BT Securities, se va desfăşura în perioada 18 – 24 septembrie 2008 iar la finalizare va fi listată pe Bursă.
 
Obligaţiunile au o dobândă variabilă calculată ca medie aritmetică între ratele dobânzilor interbancare la 6 luni, la care se adaugă o prima de 0,65%. Maturitatea titlurilor este de 20 de ani si 4 luni, fiind una dintre cele mai ridicate din piaţă.

 
Şi din punct de vedere valoric, emisiunea ieşeană de obligaţiuni este cea mai mare din ultimii ani. Valoarea acesteia este de 100 de milioane de lei, în condiţiile în care cea mai mare emisiune municipală listată pe BVB nu depăşeşte 35 de milioane de lei.
 
La Bursa de Valori Bucureşti sunt tranzacţionate în prezent 4 emisiuni corporative, două internaţionale, 20 de emisiuni municipale iar de mai bine de o lună li s-au adăugat şi 25 de emiuni de titluri de stat.
 
De la începutul acest an piaţa obligaţiunilor a generat transferuri în valoare de peste 104 milioane de lei. Lichiditatea acestei pieţei este net inferioară anilor trecuţi. În 2007 şi 2006, transferurile cu obligaţiuni au însumat 800 de milioane şi aproape un milliard de lei.

Sursa: The Money Channel

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.