Programul „Un calculator pentru fiecare elev” va demara în această toamnă cu elevii din clasele a IX-a şi a X-a

 
Programul "Un calculator pentru fiecare elev" va demara în această toamnă cu elevii din clasele a IX-a şi a X-a, iar acest program va fi extins pentru tot învăţământul preuniversitar, a declarat astăzi Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, la ceremonia de deschidere a anului şcolar 2008-2009, la Şcoala Generală nr. 1, comuna Gruiu, judeţul Ilfov.
 
Primul-ministru a dat asigurări că Guvernul va continua programul ambiţios de investiţii în domeniul învăţământului, lansat cu patru ani în urmă, pentru ridicarea nivelului de calitate a infrastructurii educaţionale şi crearea unor condiţii mai bune atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. În paralel, primul-ministru a arătat că va continua reforma învăţământului, astfel încât, toate aceste elemente să asigure un act educaţional de calitate.
 
“Vreau să fiţi convinşi că aceste eforturi vor continua şi vom merge mai departe cu programele de construcţie de şcoli şi de grădiniţe, de renovare a spaţiilor de învăţământ existente, de dotare a şcolilor cu laboratoare şi cu tot ceea ce este necesar", a declarat şeful Executivului.
 
Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a adăugat că va căuta, împreună cu ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei, o formă mai consistentă de premiere pentru elevii care obţin rezultate deosebite la olimpiadele şcolare, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să fie stimulaţi să participe la astfel de competiţii prin care se selectează elitele societăţii româneşti.
 
“Cred că viitorul României stă în această bază educaţională pe care noi avem datoria să o construim, să o menţinem şi să o modernizăm, astfel încât şcoala să ţină pasul cu nevoile societăţii", a declarat Primul-ministru.
 
Şeful Executivului a menţionat că Guvernul va găsi soluţiile şi resursele necesare pentru a construi o sală de sport la şcoala din comuna Gruiu, venind astfel în întâmpinarea solicitării formulate de conducerea unităţii de învăţământ.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.