Protest cu ocazia deschiderii anului scolar 2008-2009

 
Membrii Federatiei Educatiei Nationale se declara profund ingrijorati de atitudinea manifestata de clasa politica fata de situatia invatamântului. „Prin dezinteres si promisiuni fara acoperire privind acordarea sau respectarea unor drepturi de natura financiara s-a ajuns la tensionarea relatiilor de parteneriat social cu sindicatele, care poate degenera, oricând, in greva generala”, a declarat Catalin Croitoru, presedinte FEN.
 

Propunerea legislativa privind majorarea cu circa 50% a salariilor pentru personalul din invatamânt, incepând cu 1 octombrie 2008, nu a fost supusa, inca, dezbaterii Camerei Deputatilor. În anul 2006 trebuia promovata o lege a salarizarii in sectorul bugetar, conform Acordului incheiat cu Guvernul in timpul grevei generale din 2005. „Nici pâna astazi nu avem aceasta lege, pentru ca nu a existat vointa politica in acest sens.
 
Iata de ce propunerea de majorare a salariilor cu 50%, pentru personalul din invatamânt constituie un obiectiv major al strategiei de actiune sindicala si cerem imperativ tuturor parlamentarilor sa acorde sprijinul cuveni”, sustine liderul sindical. Sindicalistii ameninta cu blocarea anului de invatamânt, daca acest act normativ nu va fi adoptat de Parlament.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.