Sclavii sexuali ai fostei Armate Rosii

 
Kremlinul ar dori sa ofere o imagine „machista” a armatei ruse. În realitate, aceasta detine recordul mondial al prostitutiei in rândul soldatilor. Detaliile acestor tare sunt documentate de o ancheta a ONU: exista doua motive majore ale fenomenului – extrema saracie si constrângerea din partea unor oficiali corupti, releva ziarul italian La Stampa.
 
Învingatoare in Georgia, dar subminata de acuzatii grave in patrie. Armata lui Vladimir Putin trece printr-o etapa pozitiva neindoielnica din punct de vedere al imaginii interne, dupa „blitzkrieg-ul” georgian incununat de succes, dar aceste succese nu sunt suficiente pentru a acoperi o drama care compromite considerabil moralul soldatilor ex Armatei Rosii si reprezinta o pata fara precedent pentru imaginea „machista” pe care Putin vrea sa o proiecteze in lume privind armata sa. Aici nu este vorba de simple bârfe ci de documente oficiale acuzatoare, precum cel al ONU, publicat recent de Komsomolskaia Pravda, potrivit careia fosta Armata Rosie se afla in fruntea clasificarilor mondiale privind prostituarea soldatilor.
 
Doua sunt motivele: saracia sau chiar constrângerea din partea unor generali ai armatei. Potrivit ziarului Pravda, care a consacrat o ancheta acestui fenomen, cei care se vând sunt de obicei recrutii, adesea provenind din familii sarace si dornici sa câstige in orice fel ceva bani in plus. Multe denunturi arata cum cadetii, chiar si cei care se vând prin propria dorinta, ajung sa plateasca un procent superiorilor. Adevaruri cutremuratoare despre relatia armata-prostitutie au fost aduse la lumina si de Camera inteleptilor (Obssestvenaia Palata) – asa cum a relatat Nezavisimaia Gazeta – comisie infiintata de guvernul rus in luna iunie.
 
Putin a demarat o ancheta care incearca sa faca lumina asupra acestui fenomen. Din raport a rezultat ca prostitutia din interiorul armatei ruse este o masina lucrativa recunoscuta si institutionalizata pe cale oficioasa si de procuratura militara. Un mecanism din care unii ofiteri obtin câstiguri imense. Pentru a scapa de aceasta realitate sumbra, familiile rusesti incearca tot mai mult sa cumpere scutirea de serviciul militar pentru fiii lor, in timp ce penrtu fiii celor instariti nici macar nu se pune posibilitatea unei inrolari. Prezenta lor ar putea crea chiar o perturbare – dezvaluind, de exemplu, episoadele scabroase – si expune riscului intreg sistemul care aduce profituri enorme elitei militare.
 

Suscita obiectii si marele numar de sinucideri inregistrate in cadrul armatei ruse: 341 intr-un singur an, dar in realitate ar putea fi mult mai multe, având in vedere ca numeroasele decese datorate „neglijentei in mânuirea armelor” ascund adesea motive de cu totul alta natura. În opinia mamelor soldatilor care au infiintat o asociatie (”Soldatskie Materi”), in spatele acestor morti se afla altceva. În  2007, aceste mame au realizat un film transmis de CNN, care arata exploatarea sexuala a soldatilor, o drama care, potrivit lor, se afla la baza multor sinucideri.
 
Ofiterii au negat ca s-ar afla in fruntea acestei organizatii, fara sa tina seama de faptul ca ziarul „Sobesednik” a documentat in luna aprilie faptul ca tocmai numeroase notabilitati din armata ii constrâng pe tineri sa se prostitueze recurgând chiar la mâna forte. De aici rezulta violente asupra unor recruti, comise cu obiecte metalice, torturi cu electrosocuri, obligatia de a culege pomeni in afara cazarmilor si alte neplaceri. Pravda a dezvaluit chiar existenta unei liste de clienti de abordat (in care ar figura si nume de magnati bogati cunoscuti in Occident), in caz de câstig slab in strada.
 
Daca ofiterii continua sa nege, cel care a rupt „omerta” institutiilor a fost Internetul, asa cum relateaza Mir Novostei: pe forumurile colegilor de arme abunda bloguri in care soldatii si clientii gay fac schimb de mesaje. „Vrei un soldatel? Mergi direct la Kremlin!”, a devenit unul din sloganurile stânjenitoare, mai ales pentru Putin, care nu a facut niciun mister din aversiunea sa deschisa fata de homosexuali, dar care nu reuseste sa combata fenomenul. Mai ales povestea lui Andrei Sisev a facut vâlva. În 2006, Andrei era un recrut de 19 ani. Din cauza violentelor suferite i-au fost amputate gambele si organele genitale, asa cum a aratat revista americana „Advocate”.
 
Este in curs de publicare o carte asupra intregii afaceri. Andrei a relatat cum poti cumpara la Moscova un soldat, in China Town, in parcul din apropierea Teatrului Bolsoi, pe strada Gogolev si chiar sub ferestrele Ministerului Apararii. Potrivit marturiei sale, in apropierea monumentului „Eroilor de la Plevna” soldatii ar fi vânduti chiar de Procuratura militara. La Sankt Petersburg exista 13 agentii specializate in prostitutia cadetilor din colegiile militare. Daca cineva este prins de politie, agentii cer un procent profitând de frica tinerilor care nu vor sa se afle ce sunt obligati sa faca.
 
La inceput, clientii erau femei mature vicioase, povesteste Andrei, dar acum sexul in uniforma militara este cumparat si de barbati foarte bogati, evident satui de femei. Printre cumparatorii VIP circula si numele unui magnat rus mai presus de orice banuiala, apropiat de „lobby-ul evreiesc”, gay in secret, scrie La Stampa. Potrivit unui denunt al revistei „Kvir”, din Sankt Petersburg, oficialii momesc tinerii recruti propunându-le sa câstige ceva bani, ii invita acasa, apoi fac sex cu ei filmând totul. Ulterior, sub amenintarea ca trimit filmele familiilor lor, ii constrâng pe cadeti la sclavie sexuala.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.