Anglia – cea mai mare densitate a populatiei din Europa

 
Anglia a devenit cea mai aglomerata zona a Europei, cu o densitate de 395 de persoane pe kilometrul patrat, ca rezultat al imigratiei masive, devansând Olanda, pâna nu demult cea mai dens populata tara de pe continent, informeaza Oficiul National de Statistica, citat de Daily Mail.
 
În afara Europei, densitatea populatiei din Anglia este una dintre cele mai mari din lume. Dintre teritoriile cu o populatie de cel putin 10 milioane de locuitori, Anglia ocupa un loc al treilea in topul celor mai dens populate, dupa Bangladesh (1.045 persoane pe kilometrul patrat) si Coreea de Sud (498 persoane pe kilometrul patrat).
 
Potrivit lui Karen Dunnell, de la Institutul National de Statistica, in 2008, la nivelul intregii Marii Britanii, numarul de persoane pe kilometrul patrat a fost de 253, cu 395 in Anglia, in timp ce ultimele date din Olanda indicau ca densitatea in aceasta tara a fost de 395 de locuitori pe kilometrul patrat in 2002 si de 393, in 2005. Singura tara din UE mai populata este Malta, insa aceasta insula mediteraneana reprezinta un caz special, deoarece are doar 400.000 de locuitori, majoritatea concentrati in capitala port La Valletta.

 
În Anglia, populatia este concentrata in special in sud si in est unde in ultimii ani s-a stabilit o importanta populatie imigranta pentru a lucra in agricultura, constructii si servicii, iar previziunile spun ca populatia se va concentra si mai mult in viitor. Oficiul National de Statistica estimeaza ca densitatea populatiei in Anglia va creste la 464 de persoane pe kilometrul patrat pâna in 2031. Noile estimari au fost facute publice la doar o saptamâna dupa formarea unei aliante fara precedent care a reunit personalitati de toate culorile politice pentru a sustine ideea unei „imigratii echilibrate”.
 
Sustinatorii acestei idei, condusi de fostul ministru laburist Frank Field si de parlamentarul conservator Nicholas Soames, au cerut ca numarul de straini carora li se permite sa se stabileasca in Marea Britanie sa fie mentinut la aproximativ acelasi nivel cu numarul celor care pleaca. Sustinatorii acestei campanii estimeaza ca in conditiile in care 300.000 de persoane intra anual in Marea Britanie, o politica echilibrata privind migratia ar face ca pâna in 2050, Marea Britanie sa aiba 65 de milioane de locuitori, fata de aproape 80 de milioane care ar rezulta ca urmare a actualelor politici guvernamentale.
 
Anglia a devenit cel mai aglomerat loc din Europa intr-un moment in care riscul de recesiune economica a dus la o ingrijorare din ce in ce mai pronuntata privind scaderea numarului de slujbe si la presiuni asupra serviciilor publice.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.