Coca-Cola HBC inchide fabrica de la Oradea

 
Coca-Cola Hellenic Bottling Company România va inchide fabrica de imbuteliere de la Oradea la jumatatea lunii noiembrie, urmând sa-si consolideze capacitatea de productie in fabricile din Iasi, Timisoara, Ploiesti si Dorna, se arata intr-un comunicat al imbuteliatorului elen. Decizia este rezultatul unui proces permanent de reevaluare a infrastructurii detinute de companie, a pietei si a mediului socio-economic deosebit de dinamic, precizeaza comunicatul companiei.
 
Activitatea in fabrica din Oradea va continua pâna la jumatatea lunii noiembrie. Depozitul Oradea se va reorganiza si ramâne centru zonal de distributie. Începând de marti (16 septembrie 2008) angajatii din aceasta fabrica vor beneficia de sprijinul companiei, precum si de cel al firmelor de recrutare si selectie care ii va ajuta in gasirea unui nou loc de munca adecvat pregatirii lor profesionale. Procesul va dura doua luni, la incheierea acestuia angajatii implicati urmând a primi un pachet compensatoriu de sapte pâna la 10 salarii, in conformitate cu prevederile din cadrul contractului colectiv de munca in vigoare.
 

De asemenea, celor 102 persoane implicate in acest proces li se vor oferi pozitii disponibile in cadrul companiei, conform pregatirii lor profesionale. Aceasta reorganizare va asigura mentinerea si consolidarea pe termen lung a pozitiei companiei de lider pe piata bauturilor nealcoolice. Coca-Cola HBC România este unicul imbuteliator din România al produselor purtând marca Coca-Cola, având in portofoliu o gama larga de bauturi non-alcoolice, de la bauturi racoritoare carbonatate, necarbonatate, nectaruri, pâna la ceaiuri, apa, bauturi energizante.
 
Compania Coca-Cola HBC România asigura pentru produsele Coca-Cola imbutelierea, distributia, vânzarea, marketingul operational, fiind lider de piata in industria bauturilor non-alcoolice din România. În cei 17 ani de când sistemul Coca-Cola este prezent pe piata din România, investiile companiei in economia româneasca se ridica la 400 de milioane de euro.
 
Forma precizeaza ca a platit in fiecare an taxe in valoare de 40 milioane euro iar peste 70% din materiile prime necesarului de productie (sticla, etichete, frigidere) precum si servicii (agentii de media si publicitate, relatii publice, transport) sunt achizitionate din România, de la furnizori români. Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) este a doua companie de imbuteliere a produselor Coca-Cola din lume, operând in 28 de tari, din Irlanda pâna in Rusia, din Estonia pâna in Nigeria, având 41.000 de angajati, servind peste 540 de milioane de consumatori. Compania Coca-Cola HBC a fost infiintata in 2000, ca urmare a fuziunii dintre Athena-Bottling Company SA si Coca-Cola Beverages plc.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.