Perioada de asteptare pentru calcularea taxei auto a ajuns la 50 de zile

 
Perioada de asteptare pentru verificarea nivelului emisiilor de dioxid de carbon la Registrul Auto Român, operatiune necesara pentru calcularea taxei auto, ajunge in medie la 50 de zile, potrivit unui comunicat al Registrului. Potrivit RAR, cetatenii care au deja programari nu se prezinta la RAR in data stabilita, blocând astfel programul de lucru, precum si posibilitatea efectuarii altor programari.
 
Perioada de asteptare a ajuns astfel la 50 de zile in unele reprezentante, minima zilnica fiind in acest moment de 10 neprezentari. Datorita numarului mare de solicitari din ultima perioada, Registrul Auto Român a prelungit programul de lucru cu publicul de la 8 ore la 10 ore pe zi in toate judetele din tara.
 
Taxa de poluare auto a inlocuit, de la 1 iulie 2008, taxa de prima inmatriculare auto, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007. Taxa de poluare este calculata pe baza mai multor coeficienti, stabiliti in functie de gradul de poluare a motorului (normele Euro) si emisiile de dioxid de carbon. Formulei standard de calcul i se vor aplica mai multi coeficienti de reducere a taxei care vor tine cont de vechimea masinii, starea tehnica generala a acesteia, nivelul de dotare si rulaj.
 
Pentru verificarea si mentionarea nivelului emisiilor de dioxid de carbon in cartea de identitate taxa pe care proprietarii de autovehicule second – hand trebuie sa o plateasca la RAR este de 25,10 lei, in timp ce taxa pentru verificarea in baza de date si mentionarea existentei filtrului de particule taxa este de 85,40 de lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.