Autorităţile din Botoşani cer bani pentru reconstrucţia caselor

 
Autorităţile din judeţul Botoşani cer Guvernului să suplimenteze fondurile alocate pentru reconstrucţia caselor distruse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie.
 
Subprefectul David Aniţei Şalgău a declarat miercuri (17 septembrie 2008) că Prefectura Botoşani va propune majorarea cu 19% a sumelor alocate pentru construcţia caselor, astfel încât să acopere şi taxa pe valoare adăugată (TVA) pe care firmele de construcţii sunt obligate să o plătească la bugetul de stat.

 
"Practic, noi nu dorim decât recuperarea TVA-ului pentru constructori. Şi aşa s-au plâns că sumele sunt mici. Pentru ei ar fi bine să câştige TVA", a afirmat Şalgău.
De asemenea, Prefectura solicită 1,1 milioane de lei pentru realizarea branşamentelor electrice la cele 198 de case care vor fi reconstruite, dar şi 60.000 de lei pentru construirea unor puţuri de mare adâncime, care să asigure apă populaţiei sinistrate din localitatea Rădăuţi Prut.
 
Din cele 198 de case aflate în programul de reconstrucţie în judeţul Botoşani 150 sunt contractate cu firme specializate, iar 48 sunt realizate în regie proprie. Până acum, a fost începută execuţia la 83 de imobile, dintre care 66 se află la fundaţie, 25 la structură, iar două la acoperiş.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.