Lista alimentelor nerecomandate şcolarilor intra în vigoare

 
Toate societăţile comerciale din unităţile de învăţământ au obligaţia ca, începând cu 18 septembrie, să respecte recomandările Ministerului Sănătăţii Publice cu privire la alimentele nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi, informează Biroul de Presă al MSP.
 
Actul normativ, care de la această dată intră în vigoare, conţine exemple de alimente "nerecomandate", ci nu o listă exhaustivă a acestora. Scopul acestuia este de creare a unui comportament alimentar sănătos, pornindu-se de la premisa că, pe parcursul programului şcolar (4-6 ore pe zi), necesităţile copilului sunt reprezentate de echivalentul unei gustări, respectiv maxim 10% din valoarea calorică zilnică, reprezentând 300 Kcal.

 
Ministerul Sănătăţii Publice subliniază faptul că procesul de orientare către o alimentaţie sănătoasă nu poate fi realizat exclusiv prin interzicerea comercializării anumitor alimente în incinta şcolilor. Acest proces necesită o viziune integrativă, pe termen lung, prin efortul susţinut al tuturor celor care sunt implicaţi în educarea şi creşterea copiilor.
 
Reprezentanţii MSP consideră că şi familia, şcoala şi societatea joacă un rol esenţial în promovarea unui stil de viaţă sănătos, care să asigure dezvoltarea armonioasă a tinerei generaţii şi, totodată, un înalt nivel de protecţie a stării de sănătate relevă sursa citată.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.