„Casa Lavric” – ameninţată de IRPC cu sistarea activităţii

0
 
La sfârşitul lunii august, un local cu pretenţii din Iaşi, "Casa Lavric", a fost sancţionat de IRPC cu amendă de 4.000 RON, una din deficienţele constatate de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor fiind "produse din carne, respectiv carne vită congelată şi carne de porc parţial congelată, depozitate în spaţiul frigorific din bucătărie, în stare ambalată, fără a avea nici o etichetă care să precizeze denumirea produsului, data durabilităţii minimale sau data limită de consum, condiţii de depozitare, starea produsului – congelat sau refrigerat etc"
 
La aproxmativ două săptămâni de la acest control, reprezentanţii IRPC, împreună cu cei ai DSVSA, au revenit la "Casa Lavric", această "descindere" fiind efectuată în prezenţa jandarmilor, măsură justificată de faptul că "la primul control, reprezentanţii legali ai acestei firme au avut un comportament violent".
 
Şi acest recontrol a scos la iveală nereguli importante: "produsele găsite depozitate în frigiderul unităţii nu erau etichetate, lucru care trezeşte suspiciunea că pot fi produse expirate sau nu îndeplinesc normele legale. S-au găsit produse alimentare cu grad mare de perisabilitate: smântână, brânza de vacă şi file crap congelat, fără a fi însoţite de eticheta cu elementele de identificare şi caracterizare ale produsului", după cum precizează Valerian Sălăvăstru.
 
"Casa Lavric" a primit o nouă amendă, de 2.000 RON, şi a fost avertizată de IRPC că riscă să-i fie aplicată măsura extremă de închidere temporară a activităţii, în cazul în care nu remediază deficienţele constatate.
 
În anul 2007, "Casa Lavric" a realizat o cifră de afaceri de 1.159.581 RON (aproape un miliard ROL pe lună), în creştere cu 21,5% faţă de anul 2006. Firma aparţine lui Victor Lavric, fiul cunoscutei interprete de muzică populară. Recent, societatea a inaugurat o nouă unitate de alimentaţie publică – "Lavric Bufet", care încă nu a fost verificată de inspectorii de la Protecţia Consumatorului.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.