Constructorul unei şcoli din Vaslui acuză autorităţile locale de abuzuri

 
Directorul societăţii Rom-Cip, Constantin Puşcaşu, a declarat joi (18-IX-2008) în cadrul unei conferinţe de presă, că autorităţile locale din comuna vasluiană Cozmeşti blochează fondurile pentru finalizarea unei investiţii la şcoala Fâstâci. Aceste declaraţii vin la aproximativ un an după ce firma Rom-Cip a fost acuzată nu a efectuat la timp lucrările de modernizare şi reconsolidare la şcola Fâstâci cu toate că ar fi încasat aproximativ 1,4 milioane de lei.
 
La sfârşitul anului trecut, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a efectuat mai multe vizite în satul Fâstâci pentru a vedea stadiul construcţiei, după ce un copil de la şcoala din localitate a mers la Bucureşti şi i-a povestit că învaţă în condiţii improprii.
 
"Aş fi vrut ca, în loc de această conferinţă de presă, să organizez recepţia şcolii din Fâstâci, dar acest lucru nu a fost posibil deoarece primăria comunei Cozmeşti întârzie alocarea unor bani care ne-ar permite să continuăm lucrările. Am primit o parte din bani, dar mai avem foarte mult de recuperat, nu ne putem permite să riscăm să finalizăm lucrările, fără a avea garanţia că primim toată suma. Ştiu de la ce mi se trage totul. Fostul viceprimar al comunei Cozmeşti, actualmente primar, mi-a propus înainte de a începe lucrările la şcoală, să cumpăr lemne de la firma lui. Lemnele erau de proastă calitate şi la preţ foarte mare. Fiindcă am refuzat această afacere, m-a ameninţat că îmi va pune beţe în roate", a declarat Constantin Puşcaşu.
 
Omul de afaceri, cunoscut ca fiind un apropiat al PSD, susţine că scandalul creat în jurul lucrărilor de la şcoala Fâstâci este unul politic.
"Toţi cei care au venit aici – prefectul judeţului, preşedintele PNL Vaslui, preşedintele Camerei Deputaţilor -, dar şi autorităţile locale, au promis că rezolvă problema, că aduc bani, dar nu au făcut decât să intoxice opinia publică cu nişte minciuni grosolane. Mai grav este că s-au folosit de nişte copii nevinovaţi, pe care i-au cărat pe la Parlament şi i-au învăţat ce minciuni să spună", a mai afirmat Puşcaşu.
 
Din cauză că lucrările de la şcoala Fâstâci nu sunt finalizate, copiii din localitate învaţă în condiţii improprii, într-un dispensar medical şi în sediul Ocolului Silvic.
Primarul comunei Cozmeşti, Vasile Aporcăriţei, susţine că vina pentru întârzierea lucrărilor îi aparţine exclusiv constructorului, care nu a respectat termenii prevăzuţi în contract.
De altfel, Parchetul Vaslui efectuează cercetări cu privire la lucrările efectuate până acum la şcoala Fâstâci.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.