Decizia de mansardare a blocurilor va fi luată cu acordul a două-treimi dintre proprietari

0
 
Decizia de mansardare a blocurilor va fi luată cu acordul a două-treimi dintre proprietarii apartamentelor, respectiv al tuturor proprietarilor care locuiesc la ultimul etaj. "Azi, dacă eu vreau să fac o mansardare şi este un «Gică contra» în blocul respectiv, iar toţi ceilalţi proprietari sunt de acord, nu se poate face mansardarea", a explicat secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL), Horia Irimia.  
 
Secretarul de stat a precizat că acesta reprezintă un proiect de modificare a unei legi deja existente, însă există şi o serie de initiaţive parlamentare pe această temă, cu care s-a declarat de acord. "Un articol la Legea condominiilor se referă la chestiunea aceasta, dar s-ar putea merge mai repede, pentru că există acele iniţiative în Parlament. Legea condominiilor face parte din acel pachet al Legilor locuirii, care mai include Legea locuinţei, Legea chiriei, Legea parteneriatului public-privat", a spus Irimia.
 
În opinia oficialului MDLPL, mansardarea poate reprezenta o soluţie în oraşe cum este Bucureştiul şi nu numai, unde se înregistrează o lipsă mare de teren. "În aceste oraşe, mansardarea este o soluţie, pentru că de multe ori reabilitarea termică a unui bloc poate fi cuplată cu mansardarea, pentru că dacă tot faci o şarpantă, costurile vor fi chiar mai mici dacă vrei să faci reabilitarea respectivă", a menţionat secretarul de stat.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.