Din 2009, firmele de construcţii vor fi certificate

 
Firmele care vor construi în sectorul public vor fi supuse unei certificări, începând din anul 2009, a declarat secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL) Horia Irimia.
 
Certificatul va fi acordat pe baza unor criterii tehnice, luându-se în considerare dotarea firmei, specialiştii pe care îi are şi experienţa.

 
"Certificatul va fi acordat pe baza unor criterii tehnice, între care dotarea, specialiştii, ce lucrări similare a mai făcut. O firmă care a făcut un poduleţ nu poate să vină apoi să facă un pod peste Dunăre. Selecţia se va face pe grupe de lucrări – una este să faci alimentări de apă, una este să faci o căsuţă, şi alta să faci 20, deci se va ţine cont şi de domeniile de activitate. Dacă este o firmă foarte puternică va putea fi acreditată pe toate aceste domenii", a spus Irimia. Certificatul va fi acordat de un organism de certificare, care va include atât specialişti ai ministerului, cât şi ai asociaţiilor profesionale din domeniu. "Certificatul va fi acordat de o comisie de specialişti instituită de MLPDL, dar nu alcătuită strict din specialiştii ministerului. Vor fi şi reprezentanţi ai patronatelor din domeniu", a subliniat Irimia.
 
La acest sistem de certificare vor putea apela şi firmele private, dar pentru acestea nu va fi obligatoriu. Oficialul a adăugat că, în prezent, ARACO mai eliberează un astfel de certificat.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.