„Fermierul” revine

 
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lansat, la jumătatea lunii septembrie, Programul "Fermierul II". Cu o dobândă a creditului de 6,5% pe o perioadă de până la 10 ani şi cu extinderea perioadei de graţie până la 5 ani, în funcţie de specificul proiectului, Programul "Fermierul" permite finanţarea investiţiilor realizate cu sprijin financiar nerambursabil prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)/FEADR, dar şi promovarea de sine stătătoare a ideilor de afaceri.
 
"Sumele alocate pentru acest an sunt de 630 mililioane RON pentru proiectele ce apelează la finanţările nerambursabile ale FEADR şi 30 milioane RON pentru creditarea beneficiarilor Programului Operaţional de Pescuit", a menţionat Eugen Ţicău, directorul Centrului Regional de Plăţi (CRPDRP 1).
 

În acest sens, vor putea accesa creditele "Fermierul II" potenţialii beneficiari ai Măsurii 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole, pentru proiecte ce includ lucrări de construcţii – montaj sau pentru achiziţia de animale precum şi aceia care au în vedere Măsura 123 – Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere.
 
"Plafonul maxim al împrumutului acordat de Programul «Fermierul II» este de un milion euro/beneficiar, formele asociative putând însă beneficia de o valoare dublă – de până la 2 milioane euro", a adăugat Eugen Ţicău.
 
Cei ce nu accesează finanţări europene au la dispoziţie, de asemenea, 100 milioane RON pentru dezvoltarea propriei afaceri. Băncile selectate să gestioneze fondurile Programului sunt: BCR, Bancpost, Carpatica, BRD-GSG, Raiffeisen Bank şi CEC-Bank.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.