Gara Iaşi – nesimţire maximă sancţionată cu o amendă simbolică

0
 
Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători – CFR poate candida cu succes la titulatura de "cel mai nesimţit" prestator de servicii de transport din România, trenurile mizerabile, gările insalubre şi nerespectarea orelor de plecare-sosire fiind dovezi clare în acest sens. Deşi preţul biletelor de călătorie este majorat periodic, clienţii sunt desconsideraţi, şi mai grav fiind faptul că CFR nu manifestă grijă şi interes nici măcar pentru călătorii cu nevoi speciale.
 
Astfel, conform art. 20, aliniat 4 din Regulamentul privind transportul pe caile ferate din Romania nr. 838/2006, "în staţiile în care fluxul de călători este mare, trebuie să existe cel puţin un ghişeu special de eliberare a legitimaţiilor de călători pentru: femeile gravide, femeile cu copii în braţe, persoanele care din motive de sănătate nu pot aştepta la rând pentru eliberarea legitimaţiei, călătorii al căror tren pleacă în mai puţin de 20 minute".
 
Ca în majoritatea staţiilor feroviare din România, Gara Iaşi nu dispune de un asemenea ghişeu, motiv pentru care inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat o amendă de 2.000 RON. Într-o ţară civilizată, ONG-urile care apără drepturile consumatorilor (mai ales cele ale femeilor) ar fi sesizat şi sancţionat de mult această încălcare a legii de la CFR. În România există o mulţime de astfel de ONG-uri, care ignoră faptul că persoanele cu nevoi speciale sunt bătaia de joc a unor instituţii sau societăţi de teapa CFR-ului.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.