Persoanele fara bilet care nu platesc amenda in tren vor fi date jos la prima statie

 
Persoanele care calatoresc cu trenul fara sa aiba bilet, care refuza plata imediata a tarifelor de taxare in tren, sunt excluse de la transport si vor fi coborâte in prima statie de cale ferata in care trenul are oprire itinerarica, potrivit unui Ordin al Ministrului Transporturilor, arata un comunicat al MT.
 
Dupa coborârea din tren, calatorului i se va intocmi un proces verbal de contraventie pentru distanta deja parcursa. Ordinul se aplica incepând din 15 august. Se pot procura bilete de la personalul de tren, in cazul in care calatorii se urca in tren din puncte de oprire unde nu exista personal cu atributii de vânzare a legitimatiilor de calatorie. În celelalte cazuri se pot procura legitimatii de calatorie in tren cu plata unui tarif de taxare in tren, care este mai mare decât tariful de la casele de bilete.
 
CFR Calatori a extins sistemul electronic de emitere a legitimatiilor de calatorie la peste 90% din punctele de vânzare. De asemenea, vinde bilete cu anticipatie de 30 de zile in trafic local si 90 de zile in trafic international, la toate statiile si agentiile de voiaj in care se emit electronic legitimatiile de calatorie. Controlul in tren se realizeaza de catre reprezentanti CFR, ai politiei si jandarmeriei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.