Prefectul din Botoşani cere modernizarea Vămii Stânca

 
Autorităţile vamale intenţionează să construiască în localitatea Stânca, judeţul Botoşani, un nou sediu al Biroului vamal Stânca-Costeşti, a anunţat joi (18-IX-2008) prefectul Gheorghe Sorescu.
Acesta a vizitat vama de la Stânca, prilej cu care şi-a manifestat nemulţumirea faţă de modul în care arată, în prezent, punctul de trecere a frontierei de la graniţa cu Republica Moldova.
 

"Se impune construirea unei noi vămi şi ştiu că proiectul este deja dat spre aprobare la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Cum arată acum, vama nu ne face cinste deosebită. Aşa stând lucrurile, trebuie să ne preocupăm să avem o vamă la cerinţele Uniunii Europene", a afirmat prefectul de Botoşani, care s-a întâlnit cu şeful Biroului Vamal, Ionel Ungureanu.
 
Vama de la Stânca-Costeşti funcţionează în nişte module din lemn, construite ca birouri provizorii în 1991, iar vameşii şi poliţiştii de frontieră, care lucrează în acelaşi spaţiu, se plâng de condiţiile proaste de muncă. Ei spun că vara este foarte cald, iar iarna prea frig. În plus, ieşirea din ţară nu are nici copertină, iar ploaia, vântul sau ninsoarea afectează controlul vamal. Biroul Vamal Stânca a achiziţionat, în urmă cu 2 ani, un teren de două hectare în apropiere, pe care intenţionează să construiască noua vamă. Finanţarea lucrărilor de construcţie a noului sediu ar putea fi prevăzută în bugetul pe 2009.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.