Sistem informatic integrat la „Agricola” Bacău

 
"Ascenta", divizia de consultanţă IT a grupului Softwin, va implementa un sistem informatic integrat de gestiune a producţiei la producătorul de carne "Agricola" Bacău, proiectul urmând sa fie finalizat în martie 2009.
 
"Decizia implementării acestui sistem a fost una firească, prin prisma nevoii de creştere a nivelului de planificare şi control al producţiei. Rezultate vor fi vizibile prin minimizarea pierderilor, dar, totodată, soluţiile «Scase»  ne vor asigura şi un sistem complet de trasabilitate, inclusiv sisteme de etichetare internă şi externă cu coduri de bare", a declarat vicepreşedintele "Agricola" Bacău, Grigore Horoi.
 
Investiţia în implementarea unei astfel de soluţii se poate recupera într-o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an. Analiza ia în calcul o creştere medie a productivităţii de 2,5%, ceea ce înseamnă o valoare între 3.000 şi 5.000 euro/zi, corespunzătoare unei producţii de circa 100 de tone/zi.
 
Proiectul se bazează pe soluţiile norvegiene "Scase", "Ascenta" încheind un parteneriat cu producătorul scandinav la începutul lunii iulie 2008.
 
Proiectul informatic presupune atât componente software, cât şi hardware, urmând să fie materializat de o echipă formată din 5 specialişti. "«Scase Food Merit» este conceput pe procesele specifice industriei cărnii, iar acest avantaj este dublat de faptul că se poate implementa treptat, în funcţie de nivelul de dezvoltare la care se află producătorul", a declarat directorul general al "Ascenta", Horaţiu Berdilă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.