25 milioane lei, sprijin financiar pentru achizitionarea de tapi si berbeci pentru reproductie

 
Crescatorii de animale care indeplinesc anumite conditii vor primi, de la bugetul de stat, sprijin financiar pentru achizitionarea de berbeci si/sau tapi pentru reproductie, in cuantum de 60% din pretul de achizitie (dar nu mai mult de 1.000 lei) al fiecarui exemplar, potrivit unei Hotarâri adoptate in sedinta de joi (18 septembrie 2008) a Executivului.
 
Valoarea totala a fondurilor care vor fi alocate in acest sens se ridica la circa 25 milioane lei si va fi asigurata din bugetul MADR pe anul 2008. Beneficiarii sprijinului pot fi crescatorii de animale, membri ai unor asociatii de crescatori de ovine sau caprine, ale caror efective sunt inscrise in controlul oficial al productiei si care: parcurg o forma de pregatire profesionala in domeniul cresterii animalelor, respectiv au studii superioare sau medii de profil, un curs de specializare de scurta durata sau, in cazul persoanelor juridice, au angajata o persoana care indeplineste aceste conditii au in proprietate minimum 30 de femele ovine/caprine pentru fiecare tap/berbec achizitionat achizitioneaza intre 2-25 berbeci/tapi.

 
De asemenea, mai pot beneficia de sprijin asociatiile de crescatori de ovine sau caprine care au angajat cel putin un inginer zootehnist, achizitioneaza intre 10-200 capete, in vederea utilizarii la insamântari artificiale sau monta dirijata. Rasele de lapte, carne sau pielicele din speciile ovine si caprine care pot fi achizitionate in baza acestui act normativ vor fi stabilite prin ordin al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la propunerea Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (ANARZ).
 
Cererile pentru solicitarea sprijinului financiar pot fi depuse la Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, pâna la data de 25 noiembrie 2008. Animalele achizitionate in baza prevederilor acestei Hotarâri se utilizeaza, cel putin 3 ani, pentru reproductia dirijata in scopul ameliorarii genetice a efectivelor de ovine/caprine, perioada in care reprezentantul Oficiului judetean pentru Ameliorarea si Reproductie in Zootehnie.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.