Avantajele semnaturii electronice, necunoscute pentru populatie

 
Lipsa de informare in rândul populatiei in ceea ce priveste avantajele semnaturii electronice cât si a serviciilor disponibile reprezinta principalele probleme in procesul integrarii acestui instrument pe piata româneasca, considera secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei din Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Zoltán Somodi.
 
„Cele 3 probleme cu care se confrunta domeniul semnaturilor electronice sunt lipsa de informare in rândul populatiei in ceea ce priveste avantajele acestui instrument, lipsa de servicii disponibile si nu in ultimul rând legislatia. Este necesar ca prin legislatia in domeniu sa se clarifice metodele si situatiile in care este folosita semnatura electronica, utilitatea pentru societate si nu in ultimul rând gradul ridicat de securitate”, a declarat joi (18 septembrie 2008) Zoltán Somodi, la conferinta

 
„Semnatura electronica – utilitate si necesitate in serviciile publice”. Implementarea proiectelor de e-Guvernare reprezinta o prioritate a Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, obiectivul principal fiind oferirea serviciilor publice de calitate, prin mijloace electronice, utilizând cât mai eficient fondurile disponibile. Totodata, secretarul de Stat din MCTI a mentionat ca sprijina utilizarea semnaturii electronice in mod direct prin intermediul fondurilor structurale.
 
„MCTI a introdus solutiile de semnatura electronica ca si cheltuiala eligibila in cadrul tuturor operatiunilor”, a apreciat Zoltán Somodi. La conferinta au mai participat, Daniel Gruia, presedintele Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale, Justin Berg, Deputy Economic Counselor Ambasada SUA, Cristina Stan Sef Serviciu Reglementare IT – ANRCTI, si reprezentanti ai firmelor din domeniu.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.