Dan Nica spune crede ca raportul premierului poate participa la un concurs de bancuri

 
Vicepreşedintele Partidului Social Democrat (PSD), deputatul Dan Nica, a declarat vineri (19-IX-2008) la Galaţi, că raportul de guvernare prezentat de premierul Tăriceanu poate participa la un concurs de bancuri.
"Faptul că în raport se spune că Guvernul şi-a îndeplinit 95% dintre promisiuni, ar fi concurat cu şanse mari la un concurs de bancuri", a spus Dan Nica.
În urma acestui anunţ, liderul PSD a declarat că sunt mai multe întrebări pe care populaţia ar fi trebui să şi le pună, iar actuala guvernare ar trebui să răspundă.
 
"Cum se face că în urma aceste guvernări de succes, patru milioane de români trăiesc la limita sărăciei, iar 83% dintre români au salariul sub salariul mediu pe economie? Cum se face că România a accesat zero fonduri europene şi a dat 27 milioane euro, contribuţie la bugetul Uniunii Europene? Cum se face că actualul Guvern a construit doar cinci kilometri de autostradă? De ce 60% dintre şcoli nu au autorizaţie sanitară, iar 200.000 de copii suferă de boli cronice. Cum se face că după formidabila reformă a lui Nicolaescu, bolnavii îşi cumpără singuri medicamente, iar preţul medicamentelor a crescut cu procente între 50 şi 270?", s-a întrebat Dan Nica.
 

Deputatul a precizat că guvernul de dreapta încearcă să-şi cosmetizeze imaginea maculată în faţa cetăţenilor prin vopsirea în culori de stânga şi prin promovarea unor proiecte sociale, care aparţin PSD.
"Toate proiectele de legi cu caracter social sunt ale PSD. Cred că este un succes al nostru, fiind în opoziţie, să promovăm proiecte sociale reprezentative pentru populaţie. Majorarea pensiilor de la 1 octombrie, spre exemplu, arată o cunoaştere de către noi a României reale, ceea ce nu se poate spune despre actuala guvernare", a declarat Dan Nica.
 
Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, miercuri, la prezentarea Raportului privind îndeplinirea angajamentelor programului de Guvernare asumat în 2004, că din cele 930 de angajamente au fost realizate peste 95%.
Raportul realizat de Guvern intitulat generic "Integrare europeană – creştere economică, bunăstare" are 600 de pagini şi a fost alcătuit în baza unei evaluări foarte serioase şi riguroase care, de asemenea, însumează mii de pagini, a menţionat premierul. "Nu există niciun domeniu fără schimbări fundamentale", a afirmat el, adăugând că obiectivele din titlul raportului au fost atinse.
 
El a evidenţiat că România a avut cea mai mare creştere a PIB-ului din Europa, că Guvernul a făcut eforturi pentru creşterea nivelului de trai al populaţiei prin creşterile salariale care au intrat în buzunarul fiecărui angajat, însă a amintit şi de dublarea pensiilor atât cele din sistemul public, cât şi a agricultorilor şi cea a salariului minim garantat.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.