Examenul psihologic este o „piatră de moară” la angajarea comisarilor financiari

 
Un număr de 24 din cei 42 de candidaţi la un post de comisar în cadrul Gărzii Financiare Bacău nu a reuşit pe parcursul ultimului an să treacă examenul psihologic, afirmă Romeo Frăţilă, conducătorul instituţiei.
 

Cum nici la proba scrisă, care presupune "însuşirea unei documentaţii stufoase" şi nici la examenul oral candidaţii nu au strălucit, "doar patru dintre cei înscrişi la teste au reuşit să parcurgă bine toate cele trei etape ale unui concurs de angajare", afirmă comisarul şef al Gărzii Financiare Bacău. Romeo Frăţilă mai susţine că, în instituţia băcăuană de control financiar, numărul actual de angajaţi, 26, ar fi "insuficient pentru derularea în bune condiţii a activităţilor specifice", fiind necesari încă cel puţin cinci comisari fiscali profesionişti.
 
Atribuţiile Gărzii Financiare prevăd "control operativ şi inopinat" pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor infracţionale din domeniul economic şi financiar, iar, din acest an, instituţia se ocupă şi de colectarea debitelor restante la bugetul de stat. Deoarece angajaţii pot fi expuşi unor presiuni sau tentaţii, dar şi pentru că în cursul unor misiuni cu potenţial pericol comisarii trebuie să poarte arme, ei trebuie să facă dovada unui echilibru psihic deosebit pe lângă cunoştinţele în domeniul legislaţiei.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.