Nereguli la aproape 90% dintre comerciantii de pâine din mediul rural

 
Aproape 90% din operatorii economici din mediul rural din domeniul panificatiei nu au respectat regulile de comercializare a pâinii, in luna august, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Din totalul de 770 de operatori economici verificati, 352 erau din mediul rural, iar procentul celor gasiti cu abateri este de 89%.
 
A fost verificata o cantitate de peste 54.863 kilograme de pâine si produse de panificatie, din care circa 29.080 kilograme nu respectau prevederile actelor normative in vigoare. În urma controalelor ANPC a reiesit faptul ca 31% din cantitatea de pâine si produse de panificatie controlata nu oferea consumatorilor informatiile obligatorii care sa permita alegerea sortimentului dorit.
 
Un numar de 484 de operatorii economici din domeniul panificitiei au primit amenzi contraventionale in valoare totala de peste 1,03 milioane lei, in august, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor. Au fost oprite definitiv de la comercializare 771 kilograme de pâine si produse de panificatie, in valoare de 2.963 lei, pâine improprie consumului uman, iar 21.329 kilograme, in valoare de 60.263 lei, au fost oprite temporar de la comercializare, pâna la remedierea neconformitatilor constatate.
 
ANPC a verificat, in august, calitatea, corectitudinea informatiilor oferite prin etichetare, afisare sau publicitate, precum si respectarea normelor de transport, depozitare si comercializare a pâinii si a produselor de panificatie. Au fost verificati cu precadere comerciantii din mediul rural, având in vedere ca multi fac aprovizionarea cu produse de la oras, prin urmare este nevoie de o atentie speciala acordata transportului, depozitarii si comercializarii produselor in stare proaspata.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.