Majoritatea laburistilor britanici vor demisia premierului Brown (sondaj)

0
 
Majoritatea militantilor laburisti – 54% – considera ca premierul britanic Gordon Brown ar trebui sa demisioneze, se arata vineri intr-un sondaj publicat de cotidianul The Independent.
 
Mai mult, potrivit datelor citate de EFE, 45% dintre cei intervievati considera ca schimbarea liderului partidului inainte de alegerile generale din 2010 ar putea creste posibilitatea victoriei formatiunii; 27% dintre laburisti sunt de parere ca nu conteaza care laburist va conduce partidul la urmatoarele alegeri, in vreme ce 28% sunt convinsi ca orice schimbare nu ar face decât sa inrautateasca lucrurile.
 
Cu toate acestea, 57% dintre respondenti vor ca la congresul Partidului Laburist, care incepe sâmbata la Manchester, sa aiba loc un vot menit fie sa-l confirme pe premierul Brown in fruntea partidului, fie sa-l inlocuiasca cu un alt membru al formatiunii politice respective. Daca premierul ai fi obligat sa demisioneze, persoana preferata pentru a-l inlocui in fruntea partidului este seful diplomatiei de la Londra, David Miliband, urmat de ministrul sanatatii, Alan Johnson, mai releva sondajul.
 
Liderii laburisti vor incerca sâmbata sa-si convinga colegii de partid ca nu este momentul pentru o schimbare la conducerea partidului, pentru ca formatiunea laburista sa nu se implice in dispute interne si sa depuna toate eforturile pentru a rezolva criza economica cu care se confrunta tara.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.