AOAR propune un scut fiscal pentru protectia mediului de afaceri

 
Asociatia Oamenilor de Afaceri din România propune realizarea unui „scut fiscal” prin care sa fie marita marja de profit a companiilor din domeniile cu randament scazut ale economiei, a declarat luni (22 septembrie 2008) la o conferinta de presa, secretarul general al AOAR, Cristian Pârvan.
 
„În afara de cota unica de impozitare, de 16%, trebuie sa completam legislatia cu solutii la problemele companiilor. Am discutat cu partidele politice despre implementarea unui asa-numit scut fiscal, prin care sa fie incurajat profitul companiilor din domeniile in care acesta este afectat in mare masura de taxe si impozite”, a afirmat Pârvan. Reprezentantul AOAR a explicat ca in cele 32 de domenii de activitate ale economiei va fi urmarit modul in care o companie este afectata in ceea ce priveste profitul de taxe si impozite.

 
„Astfel, companiile care parasesc unele domenii in care nu pot obtine profit vor fi oprite. Prin aceasta metoda, am putea realiza un echilibru intre sectoarele economice si vom evita ca unele domenii sa inregistreze scaderi mari”, a adaugat Cristian Pârvan. Secretarul general al AOAR a mentionat ca reprezentantii Asociatiei au discutat cu cei ai partidelor politice si ca acestia din urma s-au aratat deschisi solutiei AOAR de protejare a mediului de afaceri din România.
 
„Sunt doua partide care au fost de acord cu propunerea noastra, iar aceasta solutie este cuprinsa intr-unul dintre programele de guvernare viitoare”, a afirmat Pârvan.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.