Numai jumatate din populatie are acces la reteaua publica de apa

 
Populatia României care avea in 2007 acces la sistemul public de alimentare cu apa a fost de 10,61 milioane persoane, reprezentând 49,2% din populatia României, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
 
În ceea ce priveste ponderea populatiei deservite de sistemul public de alimentare cu apa, pe regiuni de dezvoltare, Regiunea Bucuresti Ilfov este pe primul loc, circa 79% din populatie având acces la alimentarea cu apa, urmata de Regiunea Sud – Est, cu circa 56,6% din populatie si Regiunea Centru, cu 56% din populatie. Regiunea Nord – Est ocupa ultimul loc, doar 35% din populatie având acces la astfel de servicii, urmata de Regiunea Sud – Vest Oltenia, cu o pondere de 38,4%.
 
În anul 2007, captarile totale de apa bruta la nivelul unitatilor cu activitate economica principala de captare, tratare si distributie a apei, a serviciilor specializate din cadrul administratiei publice locale, precum si a unitatilor economice cu licente de captare pentru debite mai mari de 100 l/s, au fost de 5,93 miliarde mc. Din aceasta cantitate, volumul de apa captata din surse de suprafata a fost de 5,42 miliarde m3, iar din surse subterane de 507, 97 milioane mc.
 
Din cantitatea totala de apa captata, a fost distribuit un volum de 1 82 miliarde m3 , iar consumul propriu al unitatilor economice care au captat apa a fost de 3,65 miliarde mc . Pierderile de apa in timpul transportului au reprezentat 454,39 milioane mc.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.