Piata imobiliara româneasca, afectata de criza internationala

 
Piata imobiliara si domeniile conexe vor fi afectate de criza financiara internationala, a declarat luni (22 septembrie 2008) la o conferinta de presa, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru.
 

„Dupa scaderea preturilor apartamentelor vechi, piata imobiliara se confrunta cu o noua problema, aceea ca apartamentele de lux se mai vând la fel de bine. De asemenea, va continua sa scada cererea pentru apartamentele care au o locatie periferica. În functie de cât de proasta va fi locatia, cu atât va scadea pretul apartamentului respectiv”, a afirmat presedintele AOAR.
 
În prezent, potrivit declaratiilor lui Florin Pogonaru, exista dezvoltatori imobiliari care au oferit finantare de 20% si care incearca sa obtina refinantare de la banci. „Constructiile, amenajarile interioare si restul domeniilor secundare pietei imobiliare vor fi afectate de criza financiara. Deja a scazut cifra de afaceri a companiilor din toate domeniile ce tin de piata imobiliara”, a mentionat reprezentantul AOAR, Monica Tatoiu. Potrivit acesteia, sectoarele care au generat cresteri economice sunt cele care au avut si au nevoie de finantare, pe care o obtin de la banci. Aceste banci aduc bani din activitatea bancilor mame din strainatate.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.