RAR va investi pâna la 30 milioane de euro pentru o pista de omologare

 
Registrul Auto Român intentioneaza sa investeasca circa 30 milioane de euro pentru construirea unei piste de cercetare si omologare pentru vehicule, singura din Centrul si Estul Europei, a declarat luni (22 septembrie 2008) presedintele Registrului, Ovidiu Crapatureanu.
 
„Intentia noastra este de a construi o astfel de pista de omologare a vehiculelor, intr-o locatie in afara Bucurestiului. Ar fi o investitie unica in Europa Centrala si de Est pentru ca din ce stiu astfel de piste se gasesc in Germania si Italia”, a spus directorul Registrului.

Acest a precizat ca RAR este in ultima faza de achizitie a terenului, iar finantarea se va face fie din surse proprii, fie prin parteneriat cu alte autoritati similare din strainatate. Pista va avea circa 3 kilometri si o configuratie speciala pentru a fi testate modele ce urmeaza sa fie omologate.
 
„Consiliul de Administratie a aprobat investitia si in functie de formula de finantare aleasa vom face proiectarea astfel incât, in circa trei ani, sa avem aceasta pista”, a explicat Crapatureanu. Acesta a spus ca RAR are nevoie de o pista de incercari proprie, deoarece Registrul a incheiat colaborarea cu Renault, testele pentru omologare fiind facute pâna in prezent la pista de la Boteni a grupului francez.
 
RAR incearca, de asemenea, sa achizitioneze teren in imediata apropiere a Bucurestiului pentru construirea unor noi puncte de lucru, din cauza faptului ca centrele din Calea Grivitei si Voluntari sunt aglomerate. Timpul mediu de asteptare pentru verificarea nivelului emisiilor de dioxid de carbon ajunge in prezent si la 50 de zile. În afara activitatilor de omologare, RAR realizeaza si verificarea nivelului emisiilor de dioxid de carbon si existenta filtrului de particule, operatiuni necesare pentru calcularea taxei auto.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.