România a pierdut cultura bicicletei in România

 
Mentalitatea cetatenilor si spiritul civic sunt printre principalele probleme care ar trebui rezolvate pentru reducerea poluarii in Bucuresti, a declarat luni (22 septembrie 2008) Nicolae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene in România. "Fac un apel la cetatenii Capitalei sa adopte o atitudine civica corespunzatoare pentru reducerea poluarii in Bucuresti.
 
Comisia Europeana stimuleaza angajatii institutiilor comunitare sa foloseasca mijloace de transport nepoluante, iar bicicleta se afla la loc de cinste. Deocamdata, in România am remarcat ca nu s-au inmultit bicicletele, ci motocicletele", a spus Idu. Acesta a mai precizat ca sunt foarte importante actiunile concrete pentru utilizarea bicicletei in vederea schimbarii mentalitatii cetatenilor pentru rezolvarea problemei poluarii.
 

"Datorita conditiilor naturale detinute de Bucuresti cred ca ar trebui sa investim mai mult in educarea populatiei pentru reducerea poluarii", a subliniat seful Reprezentantei Comisiei Europene in România. Potrivit presedintelui asociatiei "Bate Saua", George Culda, România a pierdut cultura bicicletei care acum trebuie reconstruita prin schimbarea mentalitatii si educarea oamenilor de rând, dar si a autoritatilor. "Cred ca vor exista si biciclisti pe strazile Bucurestiului daca vom reusi sa facem o infrastructura pentru a crea siguranta si confort biciclistilor", a spus Culda.
 
În perioada 16 – 22 septembrie, s-a desfasurat cel mai extins eveniment european dedicat mobilitatii, in acest context fiind organizata luni (22 septembrie 2008) o masa rotunda care a dezbatut subiecte legate de siguranta biciclistilor, beneficiile mersului pe bicicleta si dezvoltarea unei infrastructuri adecvate. De asemenea, luni dupa amiaza va fi organizat un tur prin Bucuresti la care sunt asteptati peste 500 de biciclisti pe un traseu stabilit anterior, acesta marcând si incheierea Saptamânii Europene a Mobilitatii.
 
România se afla in acest an pe locul patru in Europa din punct de vedere al numarului de orase (107) care au aderat la ziua mobilitatii, renuntând la masina si circulând cu mijloace nepoluante. Anul trecut România a fost pe locul cinci cu 100 de orase.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.