Al Qaida pregateste o „surpriza” pentru luna octombrie?

 
Conducerea gruparii teroriste internationale Al Qaida ar fi trimis la sfârsitul lunii august liderilor tuturor diviziunilor sale de pe mapamond un mesaj cu urmatorul continut: „Fiti gata! În curând vom avea nevoie de voi!”, relata in editia sa de luni publicatia americana The New York Sun, cu referire la surse din serviciile secrete. Expertii contactati de publicatia citata au fost de parere ca Al Qaida pregateste o „surpriza” pentru luna octombrie, in intentia de a influenta deznodamântul alegerilor prezidentiale din SUA, programate sa aiba loc la 4 noiembrie.
 
În martie 2004, atentatele din „trenurile mortii”, soldate cu aproximativ 200 de victime, la Madrid, au determinat victoria socialistilor in alegerile din Spania, care promisesera ca vor aduce acasa trupele spaniole din Irak, ceea ce au si facut la scurt timp dupa venirea la putere. În 2004, liderul Al Qaida, Osama ben Laden, i-a amenintat pe americani intr-o caseta video cu „pedeapsa” daca il vor realege pe George W.Bush pentru un nou mandat la Casa Alba, asigurând de fapt realegerea liderului american in functie.
 
În afara de aceasta, Al Qaida a revendicat asasinarea liderei opozitiei pakistaneze Benazir Bhutto in decembrie 2007, inaintea alegerilor parlamentare din Pakistan. Serviciile secrete pakistaneze nu exclud posibilitatea ca atentatul comis in 20 septembrie la Hotelul Marriott din Islamabad sa fi urmarit uciderea noului lider al Pakistanului, Ali Asif Zardari, sotul defunctei Bhutto.
 
La o zi dupa atentatul comis in fata Ambasadei SUA din Yemen in data de 17 septembrie, o grupare obscura, „Organizatia jihadului islamic”, suspectata de legaturi cu Al Qaida, a revendicat atacul terorist impotriva misiunii diplomatice americane si a amenintat cu noi atentate impotriva „intereselor occidentale in Yemen”.
 
Majoritatea observatorilor apreciaza ca dinamizarea teroristilor il favorizeaza pe candidatul republican John McCain la alegerile prezidentiale din SUA, un adept al unei politici externe agresive, considerat un politician mai matur si mai experimentat in probleme internationale si de securitate nationala decât mai tânarul sau contracandidat democrat Barack Obama.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.