Guvernul are un nou website

 
Noul website al Guvernului, care poate fi accesat la adresa www.gov.ro, a fost lansat marti la Palatul Victoria, in prezenta purtatorului de cuvânt al Executivului, Camelia Spataru. Aceasta a precizat ca prin noul site s-a regândit modul de adresare catre utilizatori, principala transformare fiind schimbarea abordarii in ceea ce priveste relatia cu beneficiarii.
 
„Am vrut sa trecem de la un site de informare la o platforma de comunicare in care accentul este pus pe interactiunea cu cei care acceseaza acest site.Vrem sa avem la dispozitie un instrument modern de comunicare pentru a tine pasul cu evolutiile tehnologice”, a spus Spataru. Ea a evidentiat ca principalul obiectiv a fost „crearea unui mijloc eficient de comunicare la indemâna Guvernului”, având in vedere numarul mare de utilizatori care acceseaza website-ul, respectiv peste 150.000 de vizitatori lunar.
 

La rândul sau, directorul IT Radu Puchiu a aratat ca eforturile de imbunatatire a site-ului au fost canalizate pe trei directii, urmarindu-se in special o noua interfata grafica, structurarea si prezentarea intr-o forma usor accesibila a informatiilor, publicarea rapida a informatiilor pe website prin crearea unei posibilitati facile de gestionare a continutului de catre cei care produc materialele, precum si adaugarea de noi functionalitati in concordanta cu cele mai recente tehnologii.
 
Potrivit acestuia, principalele provocari au venit din adaptarea vechii baze de date, cu peste 90.000 de articole, la noua structura si interfata a website-ului si din dezvoltarea unei interfete facile de administrare a continutului, specifica modului de lucru al Departamentului Purtatorului de Cuvânt al Guvernului. Pentru viitor, sunt avute in vedere adaugarea de noi facilitati, cum ar fi web-cast-ul conferintelor de presa, un tur virtual al Palatului Victoria, cresterea nivelului de interactiune cu Guvernul prin intermediul website-ului pe baza formularelor on-line.
 
Tot pe noul site vor fi postate si informatii despre votul uninominal, a precizat Camelia Spataru. Proiectul de refacere a website-ului Guvernului a inceput in primavara acestui an. În urma procedurii de achizitie specifice a fost selectata compania eKontent Lab pentru realizarea site-ului, valoarea contractului fiind de 42.656,64 lei.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.