DB Schenker intentioneaza sa achizitioneze Romtrans

 
DB Schenker, prin intermediul filialei austriece a acesteia, Schenker & Co AG, a inaintat miercuri (24 septembre 2008) actionarilor companiei Romtrans o oferta de preluare, dupa ce, la mijlocul septembrie, Consiliul de Administratie al concernului DB a aprobat achizitia a 100% din actiunile companiei române. Conform unui comunicat al DB, actionarii Romtrans au timp pâna spre sfârsitul lunii octombrie 2008 sa accepte aceasta oferta si, daca o vor face, tranzactia s-ar putea incheia inca in luna decembrie a acestui an, cu conditia acceptarii ofertei de catre actionari si a obtinerii aprobarilor necesare din partea autoritatilor.
 
O colaborare strânsa cu DB Schenker ofera Romtrans o excelenta oportunitate de a se pozitiona pe termen lung pe piata europeana de transport si logistica. „Pozitia noastra puternica intr-o economie româneasca aflata in ascensiune, know-how-ul nostru, precum si structurile locale si regionale bine dezvoltate se integreaza in mod ideal in reteaua internationala DB Schenker. Ambele companii merg in aceeasi directie.
 
La fel ca si DB Schenker, Romtrans urmareste o strategie de internationalizare, cu scopul de a oferi clientilor sai solutii de transport complexe, globale si durabile”, a declarat Ion Nan, directorul general al Romtrans. Societatea DB Schenker, cu o cifra de afaceri de circa 18 miliarde euro, cu peste 88.000 angajati si peste 2.000 de locatii in peste 130 de tari din intreaga lume, este divizia de transport si logistica a concernului cailor ferate germane, Deutsche Bahn.

 
Prin intermediul DB Schenker, concernul Deutsche Bahn dispune de experienta celui mai mare operator de transport feroviar de marfuri din Europa, de cea mai densa retea europeana de transport terestru, precum si de o pozitie de vârf la nivel mondial in domeniul transportului aerian si maritim, precum si logistica. DB Schenker este una dintre cele mai importante companii din lume in domeniul serviciilor logistice si contribuie cu circa 60% la cifra de afaceri totala a concernului Deutsche Bahn.
 
DB Schenker Rail si DB Schenker Logistics reprezinta sectoarele principale in activitatea companiei. Romtrans, cu sediul central in Bucuresti, o cifra de afaceri de peste 90 milioane de euro si cu un numar de circa 1.500 de angajati, este cea mai importanta casa de expeditii din România. În cei 14 ani de la privatizare, Romtrans s-a transformat cu succes dintr-o intreprindere de stat intr-un grup dinamic de companii.
 
În prezent, compania dispune de un numar de noua filiale in România, precum si de filiale in Germania, Austria, tarile Benelux, Ungaria, Moldova si Georgia. Compania ofera servicii in domeniul transportului terestru, aerian si maritim, servicii de expeditii feroviare, precum si servicii vamale, dar si servicii auxiliare pentru activitatea de transport de marfa containerizata si exploateaza cu succes un terminal portuar care opereaza marfa conventionala in portul Constanta de la Marea Neagra.
Citește și
1 Comentariu
  1. ionescu elena spune

    CE SE VA INTAMPLA CU CE CARE NU VOR AS-SI VANDA ACTIUNILE CATRE SCHENKER ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.