Centrală de cogenerare pe bază de biomasă la Suceava

 
Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer este interesată să construiască o centrală de cogenerare pe bază de biomasă în zona SC Termica SA Suceava.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat joi (25 septembrie 2008) că partea austriacă a depus o ofertă în acest sens la Primărie şi urmează să adreseze o scrisoare de intenţie şi Consiliului Local.
 
Ion Lungu a precizat că iniţiativa grupului austriac va fi studiată în cel mai scurt timp, deoarece este important ca până în primăvara anului viitor municipalitatea să îşi definitiveze strategia în ceea ce priveşte asigurarea încălzirii locuinţelor în oraş.
 
Edilul a arătat că instalaţia ar urma să fie construită în maxim 14 luni şi să aibă o capacitate de 17,5 megawaţi. Potrivit ofertei Schweighofer, o gigacalorie ar urma să coste 35-45 de euro, în condiţiile în care, în prezent, preţul gigacaloriei este de 155 de lei.
 
Potrivit lui Lungu, pentru a realiza investiţia, compania austriacă solicită concensionarea pe o perioadă de 49 de ani a 5 hectare de teren, iar Primăria să preia energia termică produsă de noul sistem.
Schweighofer are în România două unităţi de prelucrare a lemnului ca materie primă, în Sebeş (din 2003) şi în Rădăuţi (din 2007).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.