PSD Botoşani cere Guvernului să caute resurse pentru restituirea taxei auto

 
Deputatul social-democrat Costică Macaleţi recomandă Guvernului să găsească resursele financiare pentru returnarea taxei de primă înmatriculare tuturor cetăţenilor care au achiziţionat autoturisme noi şi second-hand.
El este convins că legea care prevede eliminarea acestei taxe va trece cu votul majorităţii şi în Camera Deputaţilor, după ce a fost aprobată în Senat.
 
"Va trece, iar oamenii vor primi banii înapoi. Guvernul a dat această taxă, Guvernul să o ia înapoi. Trebuia să se gândească foarte bine în momentul în care a introdus-o. Puterea care legiferează este Parlamentul, nu Guvernul şi va trebui să respecte ce decidem noi", a afirmat Macaleţi.
Parlamentarul PSD consideră că taxa de poluare percepută de Guvern nu a fost folosită în scopul pentru care a fost solicitată, ceea ce înseamnă, din punctul său de vedere, că nu se justifică.
 
"Taxa trebuie eliminată, iar cetăţenii trebuie lăsaţi să îşi cumpere maşina pe care şi-o doresc şi cât îi ţine punga", a adăugat Macaleţi.
Taxa de poluare a fost eliminată, pe 8 septembrie, de plenul Senatului, prin adoptarea amendamentelor la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 50/2008, propuse de cele două comisii, cea de buget-finanţe, respectiv cea pentru administraţie publică.
 
OUG 50/2008 şi raportul de admitere al celor două comisii a fost, în final, aprobat cu 58 de voturi pentru, 11 împotrivă şi două abţineri, ajungându-se la concluzia că deputaţii, în calitate de cameră decizională, pot, eventual, să respingă actul normativ al guvernului.
Taxa de poluare auto a înlocuit, de la 1 iulie 2008, taxa de primă înmatriculare auto, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2007.
Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.