EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Utilizarea tehnologiei Wi-Fi nu dauneaza sanatatii umane

0
 
Echipele de cercetare din Europa aproba utilizarea tehnologiei Wi-Fi din punct de vedere al sanatatii umane, deoarece undele radio emise de Wi-Fi sunt similare celor radio si TV, releva un raport de cercetare finantat de catre compania D-Link. Potrivit studiului, comparatiile cu semnalele telefoanelor mobile sunt eronate.
 
"Agentia pentru Protectia Sanatatii din Marea Britanie arata ca ar trebui ca o persoana sa stea intr-un hotspot Wi-Fi timp de un an pentru a fi expusa unui nivel similar de unde radio ca in cazul unei convorbiri telefonice de 20 de minute, cu telefonul mobil", se precizeaza in raport. Semnalele Wi-Fi se situeaza adesea sub recomandarile internationale referitoare la nivelurile maxime de expunere la radiatii non-ionizante.
 

Un program de lunga durata derulat de Organizatia Mondiala a Sanatatii asupra câmpurilor electromagnetice si sanatatii publice considera ca nivelul este intre 0,002% si 2% din nivelul maxim recomandat. "Trei directii in care OMS a facut noi cercetari sunt cresterea temperaturii corporale, cancerul si o stare numita „hipersensibilitate electro-magnetica”. În nici unul dintre cele trei cazuri nu au putut fi gasite dovezi care sa arate ca ar exista probleme reale", se mai arata in raport.
 
De asemenea, legislatia UE, reflectata de legile nationale ale statelor membre, respecta in linii mari recomandarile internationale. Studiul mentionat analizeaza impactul noilor tehnologii asupra sanatatii umane si a fost finantat in totalitate de catre compania D-Link. În opinia oficialilor D-Link, studiul raspunde multor intrebari legate de nivelul minim in care tehnologia wireless afecteaza sanatatea, fiind o manifestare a interesului companiei D-link fata mediul inconjurator si a investitiilor facute pentru diminuarea impactului asupra lui.
 
Wi-Fi este numele comercial pentru o tehnologie fara fir utilizata pentru acces Internet prin unde radio. Suportul pentru Wi-Fi este oferit de aproape toate de sistemele de operare moderne pentru calculatoarele personale si, cele mai avansate console de jocuri. Raportul a fost realizat de catre David Longworth, jurnalist si analist cu experienta de peste 15 ani in implementarea tehnologiei in sectorul public si privat.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.