Viticultorii din Vrancea se plâng că vând strugurii sub preţul de producţie

 
Viticultorii vrânceni se plâng din cauza preţurilor mici pe care le obţin pe struguri, mulţi dintre aceştia vânzându-i sub preţul de producţie.
Preşedintele Federaţiei Viticultorilor din Vrancea, Toader Manole, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că doar modificarea Legii viei şi vinului ar mai salva ceva din acest domeniu agricol.
 
"În prezent, nu este cerere de struguri pe piaţa din Vrancea. Vindem la ţigani cu 0,5 lei/kilogram, sub preţul de producţie care este de aproximativ 0,6-0,7 lei/kilogram", a explicat Toader Manole.

 
El a anunţat că, în cursul zilei de duminică, va avea loc o şedinţă a viticultorilor vrânceni şi a făcut un apel, cu acest prilej, la toţi parlamentarii şi candidaţii din Vrancea să participe la acest eveniment pentru ca modificarea Legii viei şi vinului să intre cât mai repede în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.
 
Unul dintre susţinătorii adoptării cât mai rapide a acestui act normativ a fost preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vrancea, Mihai Copaci. El a precizat că este unul "din cei 40% de vrânceni care trăiesc de pe urma viţei-de-vie" şi a făcut un apel pentru reglementarea urgentă a problemei din acest domeniu.
Viticultorii speră ca legea să fie modificată, iar ei să îşi salveze recolta de struguri prin procesarea şi depozitarea lor în crame.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.