Vosganian: Criza mondială va afecta sectorul imobiliar din România

 
Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat joi (25 septembrie 2008) la Iaşi, că deşi, în prezent, în sectorul imobiliar din România preţurile sunt excesiv de mari, vom asista la o restrângere a acestora, ca urmare a crizei economice mondiale.
Potrivit acestuia, nu acelaşi lucru se va întâmpla şi în sectorul construcţiilor industriale, unde nu se întrevăd reduceri.
 
Ministrul Economiei şi Finanţelor se află pentru 3 zile la Iaşi, unde ia parte, alături de zeci de economişti din ţară şi străinătate, la un seminar privind dezvoltarea economică a ţărilor membre ale UE.
Tema centrală a conferinţei de la Iaşi este "Viitorul Europei într-o lume a incertitudinilor". Alte teme abordate sunt: "Tendinţe globale şi consecinţele acestora pentru Europa", "Incertitudinea evoluţiei economiei mondiale corelată cu dezechilibrele regionale" şi "Competitivitate şi convergenţă în Europa".
 
Conferinţa se desfăşoară în perioada 25-27 septembrie şi reuneşte economişti din peste 20 de ţări precum Belgia, Germania, Canada, Franţa, Spania, Marea Britanie, Rusia, Bulgaria, Republica Cehă, Slovenia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Grecia şi Republica Moldova.
De asemenea, la Iaşi sunt prezenţi şi reprezentanţi ai unor organisme internaţionale, precum Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.