Isărescu: Banca centrală în stare de alertă din cauza crizei financiare mondiale

 
Criza financiară mondială a determinat Banca Naţională să "intre în stare de alertă", pentru a atenua posibilele efecte ale crizei financiare asupra României, a declarat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la Cluj.
 
Isărescu a participat la Conferinţa Internaţională Enhancement of Knowledge on Higher Education and its Dissemination: Imperative for Policy and Practice.
"Unda de şoc nu va atinge România în mod direct, deoarece băncile româneşti au evitat produsele toxice responsabile de eşecurile din sistemul bancar american. Piaţa românească, în plină expansiune, oferea suficiente produse, oportunităţi de câştig din produse clasice", a spus Mugur Isărescu, citat de AFP.

 
Acesta a amintit că oricând sunt posibile efecte indirecte ale crizei şi nu a exclus posibilitatea ca noile evoluţii al pieţelor financiare să afecteze calendarul de adoptare de către România a monedei euro în 2014.
"Este încă prea devreme să evaluăm detaliile crizei şi impactul lor până în 2014", a spus Isărescu.
 
Oficialul a explicat că există riscul unui derapaj bugetar în perspectiva alegerilor parlamentare din 30 noiembrie şi a exprimat încrederea că deficitul public nu va depăşi 3% din PIB.
"Dorim un deficit chiar mai mic şi am înăsprit tocmai de aceea politica monetară pentru a atenua astfel de derapaje", a spus Isărescu.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.