Noul ministru al muncii va continua proiectele lui Păcuraru

 
Noul ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Mariana Câmpeanu, va continua proiectele predecesorului său, Paul Păcuraru, şi va lua măsurile pentru derularea fără disfuncţionalităţi a majorării pensiilor de la 1 octombrie şi a recalculării grupelor de muncă.
 
"Voi vedea în ce măsură mai este loc şi pentru un proiect personal în aceste două luni de mandat. Am ceva în vedere, dar voi anunţa luni (29 septembrie 2008), după protocolul de predare-primire", a declarat oficialul MMFES.
 
Câmpeanu a menţionat, spre exemplu, faptul că are în vedere, pentru aducerea în ţară a celor care lucrează în străinătate, oferte individuale pentru cei care muncesc cu acte în regulă şi sunt calificaţi în meserii deficitare pe piaţa muncii autohtonă.
Referindu-se la priorităţile mandatului său, relativ scurt, dar într-o perioadă importantă pentru măsurile în domeniul social, Câmpeanu a spus că "nu mai există priorităţi, pentru că majorarea pensiilor şi recalcularea grupelor de muncă sunt deja necesităţi".
 
Ea a mai precizat că are de îndeplinit obiectivele privind implemenatarea proiectului Agenţiei de Plăţi şi Prestaţii Sociale şi transferul a 400 de angajaţi de la ANOFM la această nouă structură.
Despre majorarea pensiilor la 1 octombrie, Câmpeanu a arătat că procesul este pregătit tehnic, toate mandatele au fost tipărite şi nu vor exista disfuncţionalităţi.
În ceea ce priveşte coordonarea activităţii la Casa Naţională de Pensii, unde a deţinut anterior funcţia de preşedinte, Mariana Câmpeanu a spus că se va consulta cu premierul pentru a găsi o soluţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.