Piata europeana de consultanta, 81 miliarde euro in 2008

 
Piata europeana de consultanta in management va atinge 81 miliarde de euro, in 2008, in crestere cu 9,7% fata de anul precedent, releva un raport al Federatiei Europene a Asociatiilor de Consultanta in Management (FEACO).
Acelasi raport constata o crestere de 30% a pietei de consultanta in management din România, in conditiile unei valori globale ale pietei românesti inca relativ reduse, de sub 1% din piata europeana totala.
 
„De remarcat in cadrul acestui raport sunt informatiile ce pot sprijinii orientarile strategice ale firmelor românesti de consultanta, in conditiile in care piata româneasca tinde sa se integreze din ce in ce mai mult in piata europeana: definitia si segmentarea activitatii de consultanta in management, tendintele pietelor de consultanta din Europa, ca si informatii despre onorarii si despre productivitatea per consultant in diferite tari din Europa”, a declarat Mihai Svasta, presedintele AMCOR, Asociatia Consultantilor in Management din România.
 
Raportul identifica Germania ca fiind cea mai mare piata de consultanta in management, iar Marea Britanie ocupa locul secund. Pe locurile 3 si 4 se pozitioneaza Franta si Spania, cu valori apropiate. Raportul 2007/2008 prezinta trei noutati fata de editiile anterioare si anume o analiza comparativa detaliata a principalelor tari pe sectoare economice si pe linii de servicii, informatii despre nivelul mediu al onorariilor zilnice in cele mai mari trei piete, informatii despre segmentarea pietei intre jucatorii mari si mici.
 
Consultanta in Management contribuie in prezent cu 0,64% din PIB-ul european. Cele mai multe tari raporteaza cresteri stabile ale pietei de consultanta in management, iar asteptarile pentru anii urmatori ramân optimiste, in ciuda previziunilor economice mai curând negative. Serviciile de Consultanta (Consultanta de afaceri si Consultanta IT) contabilizeaza 57% din cifra totala a pietei, Outsourcing 20%, iar dezvoltarea si integrarea de sisteme cu 20%.
 
În cadrul serviciilor de consultanta, principalele linii de afaceri sunt consultanta pentru Organizare si Managementul Operatiunilor si Consultanta Strategica. Cresterea economica si stabilitatea au ramas in continuare principalele motoare de crestere a pietei, alaturi de eforturile clientilor de adaptare la economia globala. Pentru tarile recent intrate in Uniune startul fazei de finantare EU 2007-2013 a constituit de asemeni un factor de crestere, desi unele au raportat intârzieri, cauzate de administratia locala.
 
Raportul contine statistici separate si aggregate, ca si informatii calitative despre Bulgaria, Cehia, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Italia, Ungaria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Elvetia si Marea Britanie, tari care reprezinta aproximativ 95% din piata europeana de consultanta. Asociatia Consultantilor in Management din România, este organizatia nationala profesionala a firmelor si specialistilor din domeniul consultantei in management.
 
AMCOR reuneste astazi aproximativ 80 de companii de consultanta in management, incluzând liderii pietei românesti in acest sector. Asociatia este membru deplin in structurile europene si globale ale profesiei si anume FEACO Brussels, Federatia Europeana a Asociatiilor de Consultanta si in ICMCI, International Council of Management Consulting Institutes.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.