Aţă chirurgicală nesterilă, descoperită de autorităţile sanitare la Vaslui

 
Un control efectuat de autorităţile sanitare în spitalele vasluiene relevă că pacienţii din patru unităţi spitaliceşti sunt în pericol, deoarece în sălile de operaţii se foloseşte aţă nesterilă.
 
Controlul a fost iniţiat după ce într-un spital din judeţul Argeş o femeie a murit din cauza aţei chirurgicale nesterile.
Potrivit directorului Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) Vaslui, Adrian Chiroşcă, au fost descoperite 1.000 de cutii cu aţă chirurgicală nesterilă.

 
"Am primit o alertă de la Ministerul Sănătăţii, iar în urma verificărilor, am dispus retragerea întregii cantităţi de catgut, care face parte din lotul vizat. Situaţia este deosebit de gravă, deoarece folosirea acestui tip de aţă duce la apariţia infecţiilor nosocomiale şi, ulterior, la decese" – a declarat, luni, şeful ISS Vaslui.
 
Probe din aţa chirurgicală găsită la Vaslui au fost trimise la Institutul Cantacuzino, pentru verificări suplimentare. Potrivit specialiştilor, pentru ca spitalele din Vaslui să poată rezilia contractul cu firma care distribuie respectiva aţă chirurgicală este necesară confirmarea unui laborator neutru.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.